Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer: Kars’ta 2 bin 500’ün üzerinde insan işsiz kaldı!

KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, koronavirüs sürecinde Kars’ta turizmin bitme noktasına geldiğini ve 2 bin 500’ün üzerinde insanın işsiz kaldığını söyledi.

KARSOD Turizm Birliği Başkanı

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, Kanal 5 ekranlarında Atıf Özbey‘in moderatörlüğünü yaptığı ‘Siyaset Analizi’ programına konuk oldu.

Programda özellikle koronavirüs salgını sürecinde turizmcilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çeken Halit Özer, yaklaşık 8-9 aydır turizmin bitme noktasına geldiğini ve 2 bin 500‘ün üzerinde insanın işsiz kaldığını dile getirdi.

Özer, “Bölgede yaklaşık 8-9 aydır turizm bitme noktasına geldi, hatta bitti diyebiliriz. Bir çok iş alanına tabi ki inanılmaz destekler sunuldu. Bazı işletmelerin ayakta kalabilmesi için sürdürülebilirlik ile ilgili destek paketleri açıklandı. Ne yazık ki Kars ve bölgemizin temel geçim kaynağı hayvancılık ve turizm. Turizm de bitince işetmelerin bir çoğu kapandı. Kars‘ta turizm sektöründe şu anda işsiz kalan insan sayısı 2 bin 500’ün üzerinde. dedi.

“ASLINDA HİÇ OLMAMASI GEREKEN BİR YASAK GETİRİLDİ”

Öte yandan sokağa çıkma yasakları kapsamında kayak merkezlerinin kapatılması kararına da tepki gösteren KARSOD Başkanı Özer, “Bizim anlam veremediğimiz olay şu; dünyanın en izole şekilde yapılan aktivitesi kayak sporudur. Eldiveniniz, gözlüğünüz, özel bir kıyafetiniz yoksa kayma şansınız yok. Biliyorsunuz kayak, tek başına yapılan bir spor dalı. Aslında hiç olmaması gereken bir yasak getirildi. Bu da inanılır gibi değil. Sarıkamış ve Palandöken‘deki turizm zaten kısıtlı. Sezon, karın geç yağıp erken kalkması gibi nedenlerden dolayı gittikçe yılda 1- 1 buçuk aya kadar indi. Bu pandemi yasaklarının da böyle acımasız olmasını doğrusu çok sağlıklı bulmadık.” ifadelerine yer verdi.

Halit Özer‘in konuk olduğu ‘Siyaset Analizi’ programının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.