Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sezgin Baran Korkmaz ve 18 kişiye 132 milyon dolarlık kara para operasyonu!

132 milyon dolarlık kara para akladıkları iddia edilen SBK Holding ve bünyesindeki altı şirkete operasyon düzenlendi. Aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın da bulunduğu 19 şirket yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. Korkmaz ve yedi kişinin yurt dışında olduğu öğrenildi.

132 milyon dolarlık kara

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü şüphelilerin gözaltına alınması için operasyon başlattı.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, KORKMAZ YURTDIŞINDA

Edinilen bilgiye göre, 10 şüpheli gözaltına alınırken aralarında Sezgin Baran Korkmaz ve Kingston Kardeşlerin de yer aldığı 7 şüphelinin yurtdışında olduğu belirlendi. Şüphelilerden ikisinin ise firari durumda olduğu öğrenildi.

KİNGSTON KARDEŞLER DE VAR

Soruşturma kapsamında gözaltı listesinin başında SBK Holding Yönetim Kurulu Sezgin Baran Korkmaz yer alırken, Kingston kardeşler olarak bilinen Jacop Ortell Kingston, İsaiah Kingston, Rachel Kingston, Sally Kingston da gözaltı talimatı verilen isimler arasında yer aldı.

ÖNCE EL KONULDU SONRA KALDIRILDI

Sezgin Baran Korkmaz‘la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 30 Eylül tarihinde, Korkmaz ve 13 şüphelinin mal varlıklarına el koyulma kararı alınmıştı.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karara göre Mega Varlık Yönetim A.Ş., Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Heksağon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ünosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne Sarl, şirketlerinin mal varlığına el konulmuştu.

17 Ekim tarihinde ise 13 şüphelinin mal varlıklarına yönelik verilen el koyma kararı kaldırılmıştı.

Kaynak: Sözcü, Sabah