Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sezgin Baran Korkmaz’a yönelik operasyonda flaş detaylar: 100 milyon liralık şirketi olan bekçi!

Biyodizel ürettikleri iddiasıyla ABD Hazinesi’ni 511 milyon dolar dolandıran Kingston Kardeşler’in 134 milyon dolarını Türkiye’de aklamakla suçlanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 19 kişiye yönelik düzenlenen operasyona dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Biyodizel ürettikleri iddiasıyla ABD

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, operasyon öncesinde MASAK, Gelirler İdaresi, KOM ve İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin aylarca süren bir çalışma yaptığını açıkladı.

Nihat Uludağ, dün itibariyle 4 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonun detaylarını şöyle aktardı;

“Zanlılar, Sezgin Baran Korkmaz‘ın Üsküdar‘daki yalısında, konuştukları cep telefonlarını yok etmek için şöminede yakmışlar. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri de fiziki delil olarak o cep telefonlarını alıp Siber Şubeye verecek. Yanmış olsa da cep telefonlarının kayıt numaralarından kara paranın aklanmasına yönelik bütün yazışmaları, bütün görüşmeleri ortaya koyacaklar.” 

“BEKÇİNİN ÜZERİNE 100 MİLYON LİRALIK ŞİRKET AÇMIŞLAR”

Büyük bir operasyon dedik, aylar sürdü. Türkiye‘de bir takım fason şirketler kurulmuş. Bir binayı beklemesi için işe alınmış bir bekçinin üzerine Lüksemburg merkezli 100 milyon liralık bir şirket açmışlar. Yine o zanlının üzerine Bebek‘te alınmış satılmış bir villa var. Adamın bundan haberi bile yok aslında.

İşte kara para böyle aklanmış. 132 milyon dolarlık bir operasyon, Sezgin Baran Korkmaz liderliğinde aralarında yabancı uyruklu zanlılarında bulunduğu büyük bir ağ bu. 10 zanlı şu an gözaltında sorguları devam ediyor. 8 zanlının yakalanması içinde çalışmalar devam ediyor.”

İDDİALAR:

İddialara göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, SBK Holding ve bağlı 6 şirketin hesaplarında 134 milyon dolar kara para aklandığı bilgisine ulaştı.

ABD’de suçlarını itiraf eden Kingston kardeşlerin ABD Hazinesi’ni dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarını Türkiye’ye gönderdiği, bu parayla 2014 ile 2018 yılları arasında ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı iddia ediliyor.

Kingston kardeşlerin, Türkiye’ye gönderdiği paranın işlem belgeleri de dahil olmak üzere Amerikalı savcılarla paylaştığı ve sonrasında, Utah Federal Savcılığı’nın Korkmaz’ın Türkiye’deki varlıklarının geri alınmasını talep ettiği belirtiliyor.

Ayrıca Korkmaz ile Kingston kardeşleri tanıştıran Lev Dermen’in de, Korkmaz’ın Türkiye’deki finansörü olduğu öne sürülüyor.