Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç duyurdu: Çiftçileri mağdur eden uygulamada önemli değişiklik!

Tarım ve Orman Bakanlığının ‘aynı ürünü 3 yıl üst üste eken çiftçiye destekleme vermeme’ uygulaması, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın girişimleriyle 1 yıl ertelendi. 

Tarım ve Orman Bakanlığının

Geçtiğimiz günlerde Kars‘ın Susuz ilçesindeki çiftçilerin mağduriyet yaşamasıyla gündeme gelen ‘aynı ürünü 3 yıl üst üste eken çiftçiye destekleme vermeme’ uygulamasında önemli değişikliğe gidildi.

Kars Milletvekilleri, 65. hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç‘ın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptıkları görüşmenin ardından, uygulama 1 yıl ertelendi.

Ahmet Arslan, karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,Aynı ürünü 3. defa ektikleri için destek alamama durumunda olan çiftçilerimizin problemi; Tebliğin uygulanması bir yıl ertelenerek çözüldü. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli‘ye teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yunus Kılıç ise müjdeli haberi, Aynı ürünü 3. defa ektikleri için destek alamama sıkıntısına giren çok sayıdaki çiftçimizin talebine ne biz ne de Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli duyarsız kalabilirdi. Tebliğin uygulanmasının bir yıl ertelenmesi ile destekler ödenecek. Bereketli olsun.” sözleriyle çiftçilere verdi. 

İlgili Haber:  Taner Toraman'dan Susuzlu çiftçilere destek açıklaması: Konunun takipçisi olacağız