Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

‘Çıldır Gölü Kars’ ifadesi Ardahanlıları ayağa kaldırdı: Başkan Faruk Demir göl üzerinde açıklama yaptı!

Milli Piyango İdaresi’nin 9 Ocak 2021 çekilişi için hazırlanan biletlerinin üzerinde, ‘Çıldır Gölü, Kars’ ifadesinin yer alması, Ardahanlıları ayağa kaldırdı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Milli Piyango İdaresi’ne tepki göstermek adına Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte göl üzerinde bir basın açıklaması yaptı. 

Milli Piyango İdaresi'nin 9

Konuşmasına “81 ilimizi seviyoruz. Kars, Ardahan, Iğdır ayrımı da hiçbir zaman yapmadık, yapmıyoruz.” diyerek başlayan Faruk Demir, ancak gölün ismini Ardahan‘ın Çıldır ilçesinden aldığını ve Ardahan‘a bağlı olduğunu belirtti.

Başkan Demir aynı zamanda, Milli Piyango İdaresi‘nin hatasını telafi etmediği takdirde Türkiye ve dünyadaki yaklaşık 750 bin Ardahanlının tepkisinin çok daha farklı olacağını da dile getirdi.

Faruk Demir basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“9 Ocak 2021’de çekilecek olan milli piyangomuzda, şanlı şerefli Çıldır ilçemiz ve onun çok güzel gölü gösterilmiş. Ancak altına maalesef üzülerek söylüyorum ‘Kars’ ibaresi yazılmış. Tabi ki Çıldır Gölü‘müzün bir kısmı coğrafi olarak Kars sınırları içerisinde de kalıyor ama gölün ismi Çıldır ilçemizden alınmıştır ve bizim için vazgeçilmez, en önemli ilçemizdir. Biz buradan Ardahanlılar olarak Milli Piyango İdaresi’ne bu büyük yanılgısından, Ardahanlıları üzen hatasından geri dönmesini ve telafi edecek, kendi kurumsal kimliklerine yakışır bir organizasyonu yapmalarını istiyoruz.”

“EĞER BİR TELAFİ GELMEZSE TEPKİMİZİ FARKLI BİR ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİZ”

“Şanlı şerefli Türkiye Cumhuriyeti’mizin onurlu 75’inci ili Ardahan’ımızın bu gibi hataları kabul etmeyeceğini, affetmeyeceğimizi, bundan sonra eğer bir telafi gelmezse Türkiye ve dünyadaki yaklaşık 750 bin Ardahanlı olarak farklı bir şekilde tepkimizi göstereceğimizi söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti‘mizin şanlı şerefli 75‘inci iliyiz. Büyüyeceğiz ve herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin son ilinin Ardahan olduğunu artık kanıksayacak. 28 yıllık iliz.”

YAKUP AZİZOĞLU: YAZIKLAR OLSUN

Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ise Çıldır Gölü‘nün yüzde 55’inin Ardahan‘a yüzde 45’inin Kars‘a ait olduğunu söyleyerek, Türkiye Varlık Fonu ve Demirören Grubu’nu şiddetle kınıyorum. ‘Yazıklar olsun’ diyorum.” dedi.