Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

4 Ocak’ta Türkiye’ye döneceğini söylemişti: Sezgin Baran Korkmaz hakkında flaş gelişme!

Yaklaşık 132 milyon dolar kara para akladığı iddiasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz, daha önce Lüksemburg’tan Türkiye’ye 4 Ocak’ta geri döneceğini açıklamasına rağmen, işlerini gerçekçe göstererek dönüş tarihini erteledi. 

Yaklaşık 132 milyon dolar

Kara para akladığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, geçtiğimiz günlerde gazeteci Cüneyt Özdemir’e bir açıklama yaparak, Lüksemburg‘da olduğunu ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü Türkiye‘ye kesin geri döneceğini söylemişti.

Ancak Cüneyt Özdemir, 4 Ocak‘ta tekrar Sezgin Baran Korkmaz ile konuştuğunu ve Korkmaz’ın ‘Türkiye’ye gelirse yurt dışı yasağı ile karşı karşıya kalabileceği’ gerekesiyle dönüş tarihini ertelediğini duyurdu.

Özdemir, YouTube kanalında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sezgin Baran Korkmaz gelir gelmez beni arayacağını söylemişti. Ben de bütün gün telefonunu bekledim, acaba kaç uçağıyla, nereden gelecek diye. Baktım bir ses çıkmadı, akşam saatlerinde kendisine Whatsapp‘tan bir mesaj attım. ‘Sizin durumunuzla ilgili pek çok mesaj alıyorum. Bir açıklama yapmak istiyorum. Türkiye‘ye döndünüz mü?’ diye sordum. O da, ‘Cüneyt Bey merhaba; avukatlarımın Türkiye‘ye döndüğümde yurt dışı yasağı ile karşı karşıya kalabileceğimi, o yüzden işlerimi tamamıyla bitirip dönmemi tavsiye etmeleri üzerine dönüşümü erteledim. Burada yarım kalan işlerimi tamamlayıp öyle döneceğim.’  diye bir mesaj attı. Ben de kendisine dedim ki, ‘bu son derece önemli bir gelişme. Çünkü siz ayın 4’ünde kesin döneceğim’ dediniz bana.”

“BU YAYINI AÇMAYI 30 YILLIK GAZETECİLİK BİRİKİMİMİN BİR BORCU BİLDİM”

“Şimdi bir anda işler değişmişe benziyor. Üstelik de ben bu soruyu sorduğum için YouTube‘da pek çok farklı farklı tepkiler aldı. Günlerdir Sezgin Baran Korkmaz‘ın bu açıklamaları nedeniyle bir kesim izleyicimiz tarafından neredeyse ateş altındaydım. O yüzden de ben bu yayını açmayı 30 yıllık gazetecilik birikimimin bir borcu biliyorum. O yüzden akşam saatlerinde normalde olağanüstü bir durum olmazsa açmayacağım bu canlı yayını açtım.”

29 Aralık’ta SBK Holding ve bünyesinde kurulan şirketler aracılığıyla 132 milyon dolarlık kara para aklandığı iddiası üzerine başlatılan operasyon kapsamında 11 kişi tutuklanmış, İş insanı Korkmaz ise yurt dışında olduğu için gözaltına alınamamıştı.

İlgili Haber:  Sezgin Baran Korkmaz ilk kez konuştu: 1 dolar kara para çıksın...