Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ardahanlıların tepkisi sonuç verdi: Milli Piyango İdaresi’nden ‘Çıldır Gölü’ paylaşımı!

Milli Piyango’nun 9 Ocak 2021 çekilişi için hazırlanan biletine ‘Çıldır Gölü Kars’ yazılmasına Ardahanlıların tepki göstermesi üzerine, Milli Piyango İdaresi’nin sosyal medya hesabından Çıldır Gölü’nün Ardahan’a ait olduğunu gösteren bir video yayımlandı. 

Ardahan‘ın tam bir kış turizmi cenneti olduğunun vurgulandığı videoda, Çıldır Gölü‘nün yanı sıra Ardahan‘a ait diğer tarihi ve kültürel mekanlar da yer aldı.

Video, “Kısmet bu hafta Ardahan‘da! Tam bir kış turizmi cenneti olan Ardahan; Türkiye‘nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, Kura Vadisi ve Kura Nehri, Taşköprü Kitabeleri, Övündü ve Ortakent Mağaraları, Akçakale Ada Şehri, Ardahan Kalesi, Şeytan Kalesi gibi tarihi güzellikleri ve eşsiz yöresel lezzetleri ile ünlü!” notuyla paylaşıldı.

İlgili Haber:  'Çıldır Gölü Kars' ifadesi Ardahanlıları ayağa kaldırdı: Başkan Faruk Demir göl üzerinde açıklama yaptı!

NE OLMUŞTU?

Milli Piyango İdaresi’nin 9 Ocak 2021 çekilişi için hazırlanan biletlerinin üzerinde, ‘Çıldır Gölü, Kars’ ifadesinin yer alması, Ardahanlıları ayağa kaldırmıştı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ve çeşitli STK temsilcileriyle birlikte Çıldır Gölü üzerinde bir basın açıklaması yaparak, gölün Ardahan‘a ait olduğunu ve Milli Piyango İdaresi‘nin bu hatasını düzeltmesi gerektiğini söylemişti.

Başkan Demir, “9 Ocak 2021’de çekilecek olan milli piyangomuzda, şanlı şerefli Çıldır ilçemiz ve onun çok güzel gölü gösterilmiş. Ancak altına maalesef üzülerek söylüyorum ‘Kars’ ibaresi yazılmış. Tabi ki Çıldır Gölü‘müzün bir kısmı coğrafi olarak Kars sınırları içerisinde de kalıyor ama gölün ismi Çıldır ilçemizden alınmıştır ve bizim için vazgeçilmez, en önemli ilçemizdir. Biz buradan Ardahanlılar olarak Milli Piyango İdaresi’ne bu büyük yanılgısından, Ardahanlıları üzen hatasından geri dönmesini ve telafi edecek, kendi kurumsal kimliklerine yakışır bir organizasyonu yapmalarını istiyoruz.” demişti.

DİĞER VİDEOLAR