Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta toplantı ve yürüyüş yer ve güzergahları yeniden belirlendi!

Kars il merkezinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları yeniden belirlendi. 

Kars il merkezinde toplantı

Kars Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; açık yer toplantıları, İsmail Aytemiz Caddesinin Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz Sokak ve Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölüm ile Haydar Aliyev Caddesi ve İnönü Caddesinin kesiştiği alanda yapılacak.

Gösteri yürüyüşüne geçmeden önce de Şehit Er Asım Akçay Sokak, Fırat Sokak, Demiryolu arasında kalan eski Kömür Tevzii giriş kapısı karşısında bulunan boş alanda toplanılacak.

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHLARI:

Göstericiler, toplanma alanında toplandıktan sonra iki farklı güzergahta yürüyüş yapabilecek. Bu güzergahlar şöyle;

1. Güzergah:

Toplanma yeri olan Kömür Tevzii karşısında bulunan boş alandan Şehit Er Asım Akçay Sokak, Şehit J. Asb. Üçvş. Feyzullah Kaya Caddesi, Şehit J. Er Abdulbaki Kurçak Sokak, Cumhuriyet Caddesi, İsmail Aytemiz Caddesi, (İsmail Aytemiz Caddesinin Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz Sokak  ve Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölümü)

2. Güzergah:

Toplanma yeri olan Kömür Tevzii karşısındaki boş alandan Şehit Er Asım Akçay Sokak, GAMP Caddesi, İnönü Caddesi takiben Haydar ALİYEV Caddesinin kesiştiği alan.

DAĞILMA YERLERİ:

Göstericilerin dağılma yerleri ise şöyle;

1. Güzergah:

Cumhuriyet Caddesi, İsmail Aytemiz Caddesi, İsmail Aytemiz Caddesinin Ş. Üsteğmen Ünal Darboğaz Sokak (Eski Pompa Sokak) ve Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölümde son bulduğundan, küçük gruplar halinde İsmail Aytemiz Caddesi, Davut Aksu Caddesi, Sinan Şamil Sam Caddesi, Cumhuriyet Caddesini takip eden güzergah 1 nolu dağılma güzergahıdır.

2. Güzergah:

Kars Şehir Stadyumunun arka kısmında son bulduğundan, Stadyum arka tarafından küçük gruplar halinde Haydar Aliyev Caddesi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesini takip eden güzergah 2 nolu dağılma güzergahıdır.

AFİŞ, PANKART VE BENZERİ İLANLARIN ASILACAĞI YERLER:

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada afiş, pankart ve benzeri ilanların asılacağı yerlere dair alınan karar da kamuoyu ile paylaşıldı. Kararda şu ifadeler yer aldı;

“Toplantı ve gösteri Yürüyüşlerini kamuoyuna duyurulması amacıyla kullanılacak pankartlar ile afişlerin Kars Belediye Başkanlığınca tespit edilen yerlere asılması hususları Valilik Makamının Onayı ile uygun görülmüş, tespit edilen bu yerler ilan tarihinden itibaren 15 gün sonunda yürürlüğe girecektir.”