Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sarıkamış şehitleri harekatın 106. yıl dönümünde anıldı

Sarıkamış şehitleri, harekatın 106. yıl dönümünde koronavirüs tedbirleri gölgesinde 2 gün süren etkinliklerle anıldı.

Sarıkamış şehitleri, harekatın 106.

Kısıtlı sayıda katılımcının olduğu anma programı, dün akşam (8 Ocak 2020), Sarıkamış Kazım Karabekir Camisinde tüm şehitler için okunan Mevlid-i Şerif ile başladı.

Programa; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, İlçe Belediye Başkanı Harun Hayali ile vatandaşlar katıldı.

9 OCAK PROGRAMI:

Anma programı bugün de (9 Ocak 2020) Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve protokol üyelerinin katılımıyla devam etti.

Çelenk sunumuyla başlayan tören, ardından Sarıkamış Harekatı sunumu, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Türker Öksüz, Ahmet Arslan, Fatih Dönmez ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu‘nun günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından ise Aydıldız Tören Alanından yaklaşık 700 metre mesafe uzaklıktaki Şehitliğe doğru  “şehitleri anma yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Şehitlik ziyaretinde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve saygı atışının ardından edilen dualarla tören sona erdi.