Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Türker Öksüz’den flaş açıklamalar: Kars’ta vaka sayısında son durum ne? Aşılama ne zaman başlayacak?

Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, Kars’ta vaka sayısının yüzde 80’in üzerinde azaldığını ve şehirde önümüzdeki birkaç gün içerisinde aşılama çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, koronavirüs salgınının gidişatına, aşı programına ve şehirdeki yatırımlara dair dikkat eken açıklamalar yaptı.

İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Türker Öksüz, Kars‘ta vaka sayılarında yüzde 80‘in üzerinde azalma olduğunu ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da aşı programı oluşturularak belirtilen öncelikler dahilinde aşılama çalışmalarına başlanacağını müjdeledi.

Öksüz şunları dile getirdi;

“ŞU AN İÇİN YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE AZALMA OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN”

“Hiç kimse rehavete kapılmasın, tüm kurum ve kuruluşlarımızın aldıkları tedbirlerde en ufak bir gevşetmeye meydan vermeden gayretlerine devam etsinler. Bu sağlanan başarının kalıcı olması için Kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız diğer kamu kuruluşlarımızın yöneticileri herkes tedbirlere azami titizlik ile uygulamaya, uymaya devam etmelidir. Vakalarda şu an için yüzde 80’in üzerinde azalma olduğunu söylemek mümkün. Çok şükür entübe edilen ve yoğun bakımda olan hasta sayılarımızda, gerekse normal servislerimizde tedavi gören hasta sayısında rahatlamalarımız var.”

“BELİRTİLEN ÖNCELİKLER DAHİLİNDE AŞILAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”

“Bunu kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin de bu yönde gayretli olacağını düşünüyorum. Diğer yandan da önümüzdeki günlerde aşılama çalışmalarına başlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Aşı uygulama alanları belirlendi. Buralarda önümüzdeki birkaç gün içerisinde sanıyorum tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de aşı programı yapılarak, belirtilen öncelikler dahilinde aşılama çalışmalarına başlayacağız.”

10 SEKTÖRDE 3 MİLYAR TL’LİK 319 PROJE!

Öte yandan Türker Öksüz, Kovid-19 salgını sürecinde şehirde yatırımların da hiç durmadan devam ettiğini belirtti.

Öksüz, “2020 yılında da şehrimizin her alanda, sosyal olsun, ekonomik olsun, kültürel olsun altyapı olsun, yatırımlarına ilgili kurum ve kuruluşlarımızın gayreti ile çalışmasıyla devam ettik. İlimizde 10 sektörde 319 projemiz bulunmaktadır. Bu projelerimizin toplam tutarı 3 milyar 665 milyon 484 bin 669 TL’dir. Önceki yıllar harcamalar toplamı 1 milyar 107 milyon 145 bin 570 TL, toplam yıl ödeneği 673 milyon 177 bin 811 TL, yıl harcama tutarı 2020 yılı için 594 milyon 557 bin 744 TL, 2020 için toplam harcama tutarımız 1 milyar 701 milyon 703 bin 314 TL’dir. Bu projelerimizin mevcut durumuna baktığımızda 137 si tamamlanmış durumda, 100 tanesi halen devam ediyor, 14 tanesi ihale aşamasında, 53 tanesine başlanmadı, 19 tane de tasfiye edilen projelerimiz bulunmaktadır.”  dedi.

“KARS KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

Türker Öksüz ardından sözlerine şöyle devam etti;

“İlimizde inşaat mevsimi kısa. Bu nedenle yatırım programındaki işler için gerek hazırlık süreci gerekse uygulama sürecinde hızlı davranmamız, planlamamızı çok iyi yapmamız, bu kısa dönem içerisinde verilen ödenekleri mutlaka harcamamız gerekir.”

Kars bir kabuk değiştiriyor. Bana göre şehirleşme yönünde her geçen gün hızlı adımlar ile yürüyor. Bu şehirleşmeye dönük adımların kalıcı olabilmesi için hepimizin bu mevcut kamu yatırımlarını hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz lazım. Çünkü kamu sektörü öncü sektördür. Özel sektör kamuyu izleyecektir elbette. Biz yolu açacağız. Şehirdeki yatırımlarla özellikle alt yapı, tarım, hayvancılık, ulaştırma, turizm gibi ilimiz ve ilçelerimiz için önemli olan sektörlerdeki yatırımları yaptıkça özel sektör de burada yatırım yapmak için daha fazla moral, daha fazla motivasyon sağlayacaktır.”

“İNŞALLAH 2021 YILI DAHA GÜZEL OLACAK”

“Şehrimizi hep birlikte kalkındıracağız. 2021 yılında bunun sürmesini rica ediyorum. Yaptığımız yatırımların hepsi şehrimizi bir üst noktaya taşımaya yönelik çalışmalardır, gayretlerdir. Burada emek veren herkese teşekkür ediyorum, Bu çalışmaları kamuoyuna aktaran basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2021 yılı daha güzel olacak. Pandeminin etkisi de daha da azalacaktır diye düşünüyorum.” 

“GEÇMİŞTE İHMAL EDİLEN YEREL HİZMETLERİ BİR ÜST NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

“2021 yılı yerel hizmetler açısından bir dönüm noktası olacak. Geçmişte maalesef ihmal edilen yerel hizmetleri daha bir üst noktaya taşıyacağız inşallah. 2021 yılında belediye hizmetleri yönünden insanlarımızın genel yaşamlarına dokunacağız. İçme suyu, kanalizasyon, yol hizmetleri, kültür sanat faaliyetlerimiz, çocuk parkları yapacağız. Kadınlara yönelik çalışmaları daha hızlandıracağız. Şehrimizin ihtiyaç duyduğu bazı yatırımlar var. İnşallah bunları yapacağız. Şehrimizde sağlıklı içme suyunu sağlama yönünden de inşallah adımlar atacağız. Şuan belediyede çalışan önemli bir proje ekibimiz var.”

“ORGANİZE SANAYİDE HİZMET VEREN FİRMALARA DOĞALGAZ VERECEĞİZ”

“2021 yılı Organize Sanayi Bölgemiz için de inşallah daha güzel şeylerin olduğu bir yıl olacak. Orada yatırımcıların artmasını istiyoruz. Özellikle Besi Organize Sanayi Bölgemizde hayvancılık yatırımı yapacak olan  teşebbüslere, yer tahsislerine başladık. Orası hayvancılığımızın gelişimi yönünden bir odak noktası olacak. Mevcut organize sanayimizin alt yapısını daha da iyileştireceğiz ve daha önemlisi organize sanayide hizmet veren firmalara artık doğal gaz vereceğiz. İnşallah şehrimiz daha yaşanabilir bir şehir olacak. 2021 yılının şehrimize ve ülkemize hayırlı bir yıl olmasını diliyorum.”