Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen hakkında flaş iddia: Kucağında bir yığın hayal kırıklığı ile…

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in, kendisini cezaevinde ziyaret eden HDP’lilerle sert tartışmalar yaşadığını ve “kucağında bir yığın hayal kırıklığı ile” HDP’den kopmaya başladığını söyledi. 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi,

6-8 Ekim 2014’te yaşanan ‘Kobani olayları’ soruşturması kapsamında tutuklanan ve yerine kayyum atanan Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen‘in, son zamanlarda partisi HDP ile arasındaki iplerin kopma noktasına geldiği konuşulurken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi, 14 Ocak 2021 tarihli ‘Ayhan Bilgen HDP’den kopuyor’ başlıklı yazısında, Bilgen‘in HDP‘ye yönelik ‘tersine Türkiyeleşme yaşadığı’ eleştirisine değinerek, bu eleştirinin ardından HDP‘liler ile Bilgen arasında sert tartışmalar yaşandığını ancak Ayhan Bilgen‘in geri adım atmadığını söyledi.

Selvi yazısında şunları kaydetti;

“Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, tutuklandığında “tersine Türkiyelileşme” başlığı altında HDP’ye esaslı eleştiriler yöneltmişti.

Ayhan Bilgen’i önce muhafazakâr bir insan hakları örgütü olan Mazlum-Der Genel Başkanı olarak tanıdık. Bilgen, Mazlum-Der’den sonra siyasete HDP’de devam etti. Tabii Ayhan Bilgen’in bu tercihi eski mahallesinde tepkilere neden oldu. HDP’de ise muhafazakâr kesime açılım olarak görüldü. Ama Ayhan Bilgen’i hep tartışan, sorgulayan biri olarak gördüm. Bilgen, Kobani soruşturması kapsamında tutuklandığında Türkiyelileşme, Kürtler dışındaki farklı kesimlere açılma amacıyla yola çıkan HDP’nin, “tersine Türkiyelileşme” yaşadığını gündeme getirdi. Bu sorgulama Ayhan Bilgen’in HDP’den fikri olarak bir kopuş yaşadığının işaretiydi.

SERT TARTIŞMALAR YAŞANMIŞ

“Ayhan Bilgen’in mesajları HDP tarafından da benzer şekilde değerlendirilmiş olmalı ki, cezaevinde 3 kez ziyaret etmişler. HDP’lilerle Bilgen arasında sert tartışmalar yaşanmış. Ancak Ayhan Bilgen geri adım atmamış. Gelinen noktada ise Ayhan Bilgen, kucağında bir yığın hayal kırıklığı ile HDP’den kopuyor.

Peki HDP’den kopan Altan Tan’la birlikte Ayhan Bilgen yeni bir parti kurma çalışmasına girer mi? O kadarını bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa, o da Ayhan Bilgen’in HDP’den kopup yeni bir hareket başlatacağı yönünde.”

“AYHAN BİLGEN HENÜZ NET BİR KARAR VERMİŞ DEĞİL”

Öte yandan Abdülkadir Selvi‘nin yazısının ardından CNN Türk Ankara editörü Kıvanç El‘den de dikkat çeken açıklamalar geldi.

Kıvanç El, Bilgen‘in avukatı Selçuk Nuray ile konuştuklarını belirterek, “Aslında Ayhan Bilgen bu konuda henüz net bir karar vermiş değil. Yine siyaseti ve gelişmeleri yakından takip ediyor. HDP‘deki açıklamaları yakından takip ediyor.” dedi.

Kıvanç El sözlerine şöyle devam etti;

KRİTİK TARİH 26 NİSAN

Ayhan Bilgen, 26 Nisan’da hakim karşısına çıkacak, yargılandığı davada savunmasını yapmaya başlayacaktı. Bu savunma çerçevesinde yeni açıklamalar yapılabileceği ifade ediliyor.”

HDP’DEN KOPACAK MI, DEVAM EDECEK Mİ?

“Aslında bunu da bu süreçten sonraki 26 Nisan‘daki açıklamaların ardından göreceğiz. Diğer bir isim de aslında Altan Tan‘dı. Altan Tan da siyaset yaptığı, milletvekilliği görevinde bulunduğu HDP‘den istifa etmişti. Altan Tan‘ın da bir siyasi parti kuracağı iddia ediliyordu. Bunu da yine Altan Tan‘a sorduk.

Aslında Altan Tan şunu söyledi, CNN TÜRK‘e bir internet sitesi kurduklarını, bu internet sitesi üzerinden bazı görüşleri paylaştıklarını, bu sitede işte AK Parti‘de geçmişte siyaset yapan HDP‘de yoğunluklu siyaset yapan isimlerin görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti. “Özel olarak bir parti kurma hedefimiz yok.” dedi.

Ancak kapıyı da tam anlamıyla kapatmadı. Çok sayıda arkadaş var. Burada HDP‘de siyaset yapmış, onların da görüşleri paylaşıyor. HDP‘yi eleştiren isimler bu isimler tabi AK Parti içinde siyaset yapmış. Son dönem yine bu AK Parti içinden kopmuş hedefinden kopmuş isimler bu internet sitesi üzerinden görüşlerini açıklıyorlar. Bu ilerleyen süreçte bir siyasi partiye dönüşür mü? bu konuda henüz bir netlik yok. Ancak özel olarak parti kurmak amacıyla yapılmış bir hareket değildi.

YAKIN GELECEKTE ADIMLAR ATILACAK MI?

Hem Altan Tan cephesinde hem Ayhan Bilgen cephesinde bunu da süreç içinde takip edip göreceğiz.”