Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu açıkladı: Kars’ta aşılama çalışmalarında son durum ne?

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Kars’ta aşılamanın birinci aşamasının ikinci adımına geçildiğini ve bugün itibariyle yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde kalan yaşlı ve çalışanlar ile 85 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlandığını duyurdu.

İl Sağlık Müdürü Uzm.

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Türkiye‘de Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılan aşı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kars‘ta koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 14 Ocak 2021 tarihinde aşılamalara başlandığını  ve 3 bin 281 sağlık personelinin aşı olduğunu belirten Uzman Dr. Lazaoğlu, sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanmasıyla programın 1. aşamasının 2. adımına başlandığını duyurdu.

1’inci aşamanın B grubunda ‘yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde kalan yaşlı ve çalışanlar’ ile aşılamaya devam edileceğini söyleyen Lazoğlu, ardından sözlerini şöyle sürdürdü;

Covid-19 aşısı olmak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ya da ‘Alo 182’den randevu alan 85 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanmasına da bugün itibariyle başlanmıştır. 85 yaş üstü vatandaşlarımız Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 telefon hattı üzerinden randevu alarak MOBİL AŞI UYGULAMASI hizmetinden yaralanmak istediğini belirterek evde aşılama hizmeti alabilecekleri gibi; Aile Sağlığı Merkezi veya Hastanelerde de aşı olabilirler.

Aşılama, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda devam edecektir. Bir sonraki hedef nüfus, aşı planını basın ve il sağlık müdürlüğümüz resmi sitesini takip ederek öğrenmiş olabilirsiniz.

Sorun yaşayan vatandaşlarımız COVID-19 Aşı Danışma Hatlarımızı arayabilirler.”

COVİD-19 AŞI DANIŞMA HATLARI

  • 0474 213 69 63
  • 0474 213 69 13
  • 0474 213 69 36
  • 0474 213 69 40