Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yunus Kılıç Meclis kürsüsünden yanıt verdi: Gıda fiyatları neden arttı?

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın, gıda fiyatlarına gelen zamlara yönelik eleştirilerine Meclis kürsüsünden yanıt verdi.

TBMM Tarım, Orman ve

Erkan Aydın’ın gıda fiyatlarının diğer emtialara göre daha fazla arttığı tespitine katıldığını belirten Yunus Kılıç, ancak bunun nedenine bakılması gerektiğine dikkat çekti.

Dünyada yaklaşık 1 milyar ton mısır, yaklaşık 750 milyon ton buğday, yaklaşık 300 milyon ton da soya üretimi bulunduğuna vurgu yapan Kılıç, dünyadaki finans oligarşisi ve gıda tekelcilerinin, sistemlerini bunun üzerine kurduklarını kaydetti.

İlgili Haber:  Yunus Kılıç'tan yumurta fiyatlarına ilişkin açıklama: Burada vicdansız para kazananlar...

“BUNLAR, BU ANI BEKLİYORLARDI”

Dünyada salgının dışında doğal felaket, kıtlık yaşanmadığını anlatan Kılıç, ardından şu ifadelere yer verdi;

Türkiye‘de geçen yıl üretimde bir düşüş yok. Bir yılda dünyadaki insan sayımızda kabul edilemeyecek bir artış söz konusu değil. Dünyada geçen yıl gıda üretimlerinde herhangi bir azalma yaşanmadı. Pandemiye rağmen ülkeler bunu güzel yönettiler. Türkiye de pandemiye rağmen üretimini insana ulaştırılmasını en iyi yöneten, dünyada takdir edilen, hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu süreci yöneten ülkelerden biriydi. Buna rağmen gıda fiyatlarında meydana gelen artışın nedeni neydi? Bu dünyada üretimi elinde tutma, dünyayı insanları midesinden yakalayarak yönetme, dünyada gıda üzerinden bir diktatörlük kurma arzusunda olan fırsatçılardı. Bir firma mısır üretiminin yarısına yakınını alan, satan, pazarlayan konumda. Mısır, soya, yağda da öyle. Bunlar, bu anı bekliyordu. Dünyada hiçbir sıkıntı yokken, kriz ortamı, açlık korkusu oluşturarak, kendi emellerine, daha fazla kazanma arzularına hizmet edecek bir politika geliştirdiler. Bu sürecin daha hasarsız atlatılabilmesi için AK Parti hükümetleri olarak, her zaman çiftçimizin yanında, girdi maliyetlerinin düşürülmesiyle ilgili tarımsal destekleri vermeye devam ederek, bu yükü azaltmaya çalışıyoruz.”

İlgili Haber:  Yunus Kılıç açıkladı: Türkiye neden buğday ithal ediyor?