Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta aşılama çalışmalarında son durum: İl Sağlık Müdürü Lazoğlu açıkladı

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Kars’ta 75 yaş üstü vatandaşların aşılama programına başlandığını duyurdu. Lazoğlu, “75 yaş üzeri vatandaşlarımız, sağlık kuruluşlarında randevu oluşturarak aşı olabilirler.” ifadelerini kullandı. 

İl Sağlık Müdürü Uzm.

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 14 Ocak 2021 tarihinde başlatılan ve kademeli olarak ilerleyen aşılama programına dair son durumu değerlendirdi.

Uzm. Dr. Lazoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aşılama programımızda öncelikli olarak sağlık çalışanlarımız ardından engelli, yaşlı bakım evlerinde ve huzurevlerinde yaşayan vatandaşlarımızın aşılamaları tamamlanmıştır. Kademeli olarak ilerleyen aşı programımızda bir diğer risk gurubunda yer alan 90 yaş ve 85 yaş üzeri vatandaşlarımız ‘182 MHRS’ hattını arayarak evde mobil aşı uygulama hizmetinden yararlanarak  aşılarını oldular. Aynı zamanda mobil aşı uygulaması için gittiğimiz evlerde aynı hane içinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşılama işlemlerini gerçekleştirmiş olduk.

“75 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZIN AŞILAMA PROGRAMINA BAŞLAMIŞ BULUNUYORUZ”

25 Ocak 2021 tarihinde 80 yaş üzerindeki vatandaşlarımız için sağlık kuruluşunda aşılama programına başlanılmış olup; bugün itibari ile diğer risk gurubunda yer alan 75 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama programına da başlamış bulunuyoruz. 75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarında randevu oluşturarak aşı olabilirler.

Aşılama programımız devam ederken Covid-19 salgını mücadelesinde dikkat etmemiz gereken tedbirleri ‘Maske, Sosyal mesafe ve Hijyen’ kurallarını unutmamalı gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.”