Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

HDP, Ayhan Bilgen’i vazgeçirmek için bu yolu denedi!

Şu sıralar ‘yeni parti’ kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Ayhan Bilgen’i vazgeçirmek için HDP’nin yeni bir yol izlediği iddia edildi. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Bilgen’in sosyal medya hesabından ‘yeni parti’ mesajı içeren paylaşımlarına gelen olumsuz yorumların ‘çıktısı’ alınarak, avukatlar aracılığıyla Bilgen’e gönderildi. 

Şu sıralar 'yeni parti'

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, avukatları aracılığıyla sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarla yeni bir parti için nabız yoklamaya başladı.

Bir mesajında Türkiye’de yeni bir fikre ve tarza ihtiyaç olduğunu” kaydeden Bilgen, “Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir” dedi.

Ayhan Bilgen‘in önce milletvekili ardından belediye başkanı seçildiği partisi HDP’de ise bu mesajlar “talihsiz açıklamalar” olarak değerlendirilirdi.

Bir parti yetkilisi “Arkasında milyonlar olan bir partiye karşı bu söylem haksızlık. Parti kurulları, yetkilileri var. Birçok kez görüşüldü. Neden bunu yapıyor anlamak mümkün değil” dedi.

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre; Bilgen‘le görüşmelerden sonuç alamadığını gören HDP bu kez farklı bir yol izledi.

‘Yeni parti’ mesajı verdiği sosyal medya paylaşımlarına genellikle olumsuz yanıtlar içeren okuyucu yorumlarının çıktıları, avukatları aracılığıyla halen cezaevinde tutulan Bilgen’e gönderildi.