Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yunus Kılıç erken uyarı sistemini anlattı: Devlet sahaya inecek

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, tarımsal ürünlerin yakından takip edilmesini sağlayan erken uyarı sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Devlet sahaya inecek, her aşamayı kontrol edecek. Ürün tarladan kaça çıkıyor, hangi aşamaları geçip rafa kaça kadar geliyor, hepsini inceleyecek. Orada makul bir kâr görülürse sorun yok. Yani enflasyon oranındaki artışlara kimsenin itirazı yok. Kısa vadede devlet bunun gereğini yapacak.” ifadelerini kullandı.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın erken uyarı sistemine ilişkin A Haber’e yaptığı açıklama şöyle;

“Eskiden de sonuçlara göre devlet bir takım kararlar alırdı. Alacağınız, satacağınız, ürününüz, miktarlarınız belli olurdu ve buna göre politika geliştirilirdi. Ne yazık ki bir takım uluslararası tekeller ve ülke içerisinde bu mantıkla hareket edenler, artık bu fırsatı devletlere ve onların tedarikçilerine vermiyor. Dolayısıyla biz de proaktif olarak hareket etmek zorundayız. Ürünlerin takibini daha iyi yaparak, üretimleri daha iyi yaparak, arzları ve talepleri daha iyi analiz ederek ve daha önceden bir niyet okuyuculuğu yaparak bizim de aksiyon almamız gerektiği ortaya çıktı.”

“DEVLET SAHAYA İNECEK”

“Şimdi devlet sahaya inecek, her aşamayı kontrol edecek. Ürün tarladan kaça çıkıyor, hangi aşamaları geçip rafa kaça kadar geliyor, hepsini inceleyecek. Orada makul bir kâr görülürse sorun yok. Yani enflasyon oranındaki artışlara kimsenin itirazı yok. Kısa vadede devlet bunun gereğini yapacak. Ama uzun vadede cezalarla tarımı dizayn etmek mümkün değil. Elbette biz yıllardır sürdürdüğümüz gibi çiftçiyi daha çok destekleyerek ve piyasalarda düzenleyici kurumlar geliştirerek, üreticimizi bu sıkıntılı zamanlarda da koruma gayreti içindeyiz.

Saha bizi şunu gösterdi; Devlet, elindeki gücüyle daha fazla sahada olmalı.”

İlgili Haber:  Yunus Kılıç Meclis kürsüsünden yanıt verdi: Gıda fiyatları neden arttı?

DİĞER VİDEOLAR