Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Mahmut Arıkan net konuştu: Saadet Partisi kongreye gidecek mi?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, partinin Genel İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nu koltuğundan indirmek için kongreyi toplamaya hazırlandığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. 

Saadet Partisi Genel Başkan

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Kanal 5‘teki ‘Siyaset Analizi’ programında Atıf Özbey‘in sorularını yanıtladı.

Programda Milli Görüş Vakfı Başkanı ve Saadet Partisi Genel İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu‘nun yerine yeni bir isim getirmek için kongreye hazırlandığı iddiaları da ele alındı.

Programa katılmadan önce bu konuyu Oğuzhan Asiltürk ile konuştuğunu dile getiren Mahmut Arıkan, trollerin Asiltürk‘ün açıklamalarını çarpıtarak 1-2 ay içerisinde kongreye gidilecekmiş gibi bir hava oluşturduklarını ancak böyle bir şeyin doğru olmadığını aktardı.

“BÖYLE BİR KONGRE SÜRECİ SAADET PARTİSİ İÇİN SÖZ KONUSU DEĞİL”

Saadet Partisi‘nin 2022 yılı içerisinde kongreye gideceğini vurgulayan Arıkan, şu ifadeleri kullandı;

“Ben muhterem büyüğümüzle (Oğuzhan Asiltürk), bu konuyu konuştum. ‘Televizyondaki kongre söyleminiz kafalarda soru işaretleri bıraktı. Nasıl bir yol izlememiz gerekir?’ dediğimde,  ‘Mahmut Bey, kongremiz 2022’de. Seçim 2023’te. Yani 2022’de olacak kongreyi bugüne almam zaten söz konusu değil. Ben tek başıma kongre kararı zaten veremem. Kongre kararı verecek olan Genel İdare Kurulu’dur, Başkanlık Divanı’dır. Ve partinin Genel Başkanı kongreye karar verir. Ben onu ifade etmeye çalıştım’ dedi. Ama troller diye tabir ettiğimiz kesim sanki Saadet Partisi 1-2 ay içerisinde kongreye götürülecekmiş gibi bir hava oluşturdular. Yani böyle bir kongre süreci Saadet Partisi için söz konusu değil. Saadet Partisi’nin 2019’da kongresi gerçekleştirildi. 2022 yılı içerisinde kongremiz yapılacak. Bunlar kongre zamanı konuşulacak şeyler.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan’ın konuk olduğu ‘Siyaset Analizi’ programının tamamını buradan izleyebilirsiniz;