Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta 4 kurum, tarım ve kırsal kalkınma alanında ortak hareket edecek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kırsal kalkınmayı hızlandırmak amacıyla ortak projeler üretecek.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA),

SERKA, tarım ve kırsal kalkınma alanında destek ve teşvik veren kurumları bir araya getirdi. SERKA Tarım ve Kırsal Kalkınma Birim Başkanı Sevgi Gündüz’ün koordinasyonunda kurumların bilgi ve tecrübe paylaşımı yapması amacıyla SERKA’nın Kars’taki merkez hizmet binasında yapılan toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, TKDK ve KOSGEB yetkilileri katıldı.

Kurumlar arası işbirliğini geliştirmek, ortak projeler üretmek amacıyla ilk kez gerçekleştirilen toplantıda, paydaş kurumların destek mekanizmaları, 2021 yılında gerçekleştirmeyi hedefledikleri faaliyetler ve sektördeki mevcut sorunlar ele alındı.

Toplantıya katılan kurum temsilcileri, Kars’ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için görüş ve önerilerde bulundu.

Kurum temsilcileri, paydaşlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonun sağlanması için bu toplantıların düzenli aralıklarla yapılması ve fikir alışverişinde bulunularak ortak projeler üretilmesi, proje havuzu oluşturulması ve ilin tarım ve hayvancılık potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için ortak stratejiler geliştirilmesi konularında görüş birliğine vardı.

Toplantıda konuşan SERKA Tarım ve Kırsal Kalkınma Birim Başkanı Sevgi Gündüz, kurumlar arası işbirliğinin Kars’ın yanı sıra Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde de süreceğini belirterek, “Ortak bir amaç etrafında hareket etmeye yönelik işbirliği protokolleri imzalanacak. Tarım ve kırsal kalkınma alanında ortak politikaların uygulanması için eşgüdüm sağlanacaktır” dedi.

Gündüz, “Önümüzdeki günlerde geniş katılımlı gerçekleştirilmesi planlanan toplantılarda ise kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, kooperatifler, STK’lar ve üniversiteler, il bazında toplanarak önümüzdeki 10 yılda gerçekleştirilmesi planlanan politikalara ve stratejilere yön verecek faaliyetlerin hayata geçirilmesi için harekete geçeceğiz” diye konuştu.