Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AK Parti Iğdır kongresi karıştı: AK Partili yönetici, gazeteciyi kürsüden aşağı itti!

AK Parti Iğdır İl Kongresi seçimlerinde aday olan Ekrem Demirtekin’in delegelerden aldığı noter tasdikli imzalar, Divan Başkanı Mahmut Gürcan tarafından reddedilince kongrede tartışma yaşandı. Öte yandan AK Partili Reşat Başkara’nın bir gazeteciyi kürsüden ittiği anlar da cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Sözcü‘de yer alan habere göre; AK Parti Iğdır 7. Olağan İl Kongresinde mevcut il yönetim kurulu üyesi Ekrem Demirtekin, il başkanlığına aday olmak istedi.

AK Parti tüzüğüne göre mevcut delegenin yüzde 5’inin il başkanını önermesi lazımdı. 608 delegesi olan Iğdır’da 30 kişinin imzası gerekiyordu. Ekrem Demirtekin 38 kişinin noter tasdikli imzasıyla aday olmak istedi. Ancak kürsüde imzaların ‘karalama’ şeklinde atıldığı ve ‘eksik’ olduğu belirtilerek kabul edilmediği öne sürüldü.

GAZETECİ İLE AK PARTİLİ YÖNETİCİ ARASINDA KAVGA

Bunun üzerine salonda arbede yaşandı. Bir yerel gazete sahibinin AK Parti il yöneticileri ile tartıştığı sırada eski Halfeli AK Parti Belediye Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Reşat Başkara tarafından kürsüden itildiği anlar görüntülere yansıdı.

DİVAN BAŞKANINA ‘HIRSIZ’ DEDİ

AK Parti‘nin üyesi ve il delegesi Ali Turgut, Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve Divan Başkanı Mahmut Gürcan’ın 250 bin lira rüşvet aldığı iddiasında bulundu. Bu söylemlerin üzerine tartışmaların büyüdüğü öğrenildi. Tek listeyle gidilen seçimde Ali Kemal Ayaz İl Başkanlığına seçildi.

“BU KORKU BUNLARA YETTİ”

Kongre binası önünde açıklamalarda bulunan Ekrem Demirtekin, “Ben kendimde yürek buldum, çıktım bunların karşısında aday oldum. Delegenin yeterli imzasını noter kanalıyla aldım. 30 delegeye ihtiyacımız vardı. 30’un üzerinde gelip notere imza verdi. Seçime katılabilme hakkımı almıştım. Bu listeye atılan imzalar karalamaymış. Sen bunu alacaksın, benim listemi kabul edeceksin, o zaman notere dava açacaksın. Noterde sahtelik olur mu? Bütün Iğdır halkına teşekkür ediyorum. Bu korku bunlara yetti. Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gideceğim ben. Hakkımı arayacağım” diye konuştu.

DİĞER VİDEOLAR