Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Eski alışkanlıklarımızdan vazgeçeceğiz!

Haber Değer, Haziran 2020 tarihinde yayın hayatına başladı. İmtiyaz sahibi olarak, Genel Yayın yönetmenimiz Ali Parim kardeşimle birlikte bu çalışmayı başlattık.

Kars-Ağrı-Ardahan-Iğdır (SERKA) hedef kitlemiz…

Kalkınmada öncelikli bölgeler perspektifinde bir haber ağı oluşturma gayretindeyiz. Bu proje üzerinde uzun bir süre çalıştıktan sonra adım attık.

Bu adım, alanında yeni bir projedir. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’dan milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız, rektörlerimiz, kaymakamlarımız, Serhat Kalkınma Ajansı’mız siyasi partilerimiz, STK’lar ve yerel basınımızın temsilcilerine ulaşmaya çalışıyoruz.

İlkelerimize ve tarafsızlığımıza halel getirmeden bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi potansiyelini kamuoyunun gündemine taşımaya gayret ediyoruz.

Doğru bilgiyi araştırıp bulma konusundaki hassasiyetimize lütfen güveniniz. Kamu kurumların, siyasi partilerin, STK’ların, açıklamalarını doğrudan bize göndermeleri için çırpınıp duruyoruz.

Bu konularda ilerleme kaydedebilmemizin bir süreç alacağının farkındayız. Bu çalışma büyük bir emek istiyor.

Bölgesel bazda yayın yapan bir haber mecrasına, ilan panosu gibi davranılmasını beklemek doğru değildir.

SERKA illerinin potansiyelini ülke gündemine taşırken, çalışmaların pozitif eleştirilere açık olması, medeni olmamızın gereğidir.

***

DEVA Partisi Kars il Başkanı Sn. Güven Özen’in, Kars Sanayi Sitesinin yollarının düzensizliği ile ilgili bir açıklaması oldu. Bunu haber yaptık.

Arkasından Kars Valiliğinin de bir açıklaması oldu. Aynı şekilde onu da okuyucularımızla buluşturduk.

Zira eleştiri düşmanlık anlamına asla gelmez!

Ayrıca bizim herhangi bir kişinin, partinin, kurum veya kuruluşun tahakkümü altında habercilik yapmadığımızı, bu tür iddiaları da esefle kınadığımı belirtmek isterim.

Eski alışkanlıklarımızdan vazgeçeceğiz!

Valilikten yapılan açıklama sayesinde öğrendik ki Sanayi Sitesinin yolları, 2021 yatırım programına alınmış. Hayırlı olsun.

İşte tartışma ve eleştirilerin böyle faydaları var.

***

Haber Değer‘in kuruluş aşamasında istişare ettiğimiz siyasilerden bir tanesi de kıymetli dostum AK Parti Kars il Başkanı Sn. Adem Çalkın oldu.

Ancak çok defa kendisini aramamıza rağmen AK Parti’nin haberlerini direkt kendilerinden alamıyoruz.

Bu çalışma sırasında bölgedeki yönetici ve siyasetçilerimiz ile ilgili en büyük sıkıntıyı irtibat kurmada yaşadığımızı da burada söylemek isterim.

AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Sn. Savcı Sayan’ı, HDP’li Kars Belediye Başkanı Sn. Ayhan Bilgen’i (şimdi tutuklu), CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Sn. Faruk Demir’i benim moderatörlüğümde bir salonda tartıştırmak büyük bir hayalimdi.

Üçü de ulusal çapta siyaset yapan önemli şahsiyetler.

Halkımızın, özelikle 4 üniversitemizin öğrencilerinin katılım sağladığı bir tartışma ortamı ve birkaç medya mecrasında yayını fena mı olurdu?

***

Haber Değer olarak doğru haberi bulma, SERKA bölgemizin tarihi, turistik, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal potansiyellerini gün yüzüne çıkarma konusunda ısrarlı olmaya devam edeceğiz.

Tüm muhataplarımızdan da azami bir işbirliği bekliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER