Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Deniz Zeyrek sordu: Bilim Kurulu bu çelişkili durumu izah edebilir mi?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye genelinde Hızlı Trenlerin, 45 kişilik yolcu otobüslerinin, 100 kişiden fazla insanın bulunduğu uçakların çalıştığına ancak 4 kişilik kompartıman sistemi bulunan Doğu Ekspresi’nin ya da iki yataklı kompartımanların olduğu turizm treninin çalışmadığına dikkat çekerek, “Trene geçit vermeyen Bilim Kurulu bu çelişkili durumu, Doğu Ekspresi’nin neden çalışmadığını bir zahmet izah edebilir mi?” dedi. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek,

Deniz Zeyrek‘in 5 Şubat 2021 tarihli, ‘Doğu Ekspresi neden çalışmıyor?’ başlıklı yazısı şöyle;

“Hafta başında Kars’taydım. Muhteşem üç gün geçirdim. Eski Kars’ın Baltık mimarisiyle yapılmış binalarının arasında dolaşmak, Kars Çayı’nın kenarında ateş yakıp akordeon ile yöreye ait şarkı ve türküleri çalıp söylemek, donmuş Çıldır Gölü üzerinde balık tutmak, atlı kızakla gezmek, o ayazı kulaklarımda ve burnumun ucunda yaşamak çok iyi geldi. İnsanların önceki yıllara göre sayıları az da olsa, salgına rağmen Kars’a gelmesi beni mutlu etti.

Kars’tayken en çok duyduğum şey, esnafın zor durumda olduğuna dair cümlelerdir. Esnafın taleplerinin başında Doğu Ekspresi’nin yeniden seferlere başlaması geliyordu. Türkiye genelinde Hızlı Trenler çalışıyor, 45 kişilik yolcu otobüsleri çalışıyor, 100 kişiden fazla insanın bulunduğu uçaklar çalışıyor ama 4 kişilik kompartıman sistemi bulunan Doğu Ekspresi ya da iki yataklı kompartımanların olduğu turizm treni çalışmıyor. Trene geçit vermeyen Bilim Kurulu bu çelişkili durumu, Doğu Ekspresi’nin neden çalışmadığını bir zahmet izah edebilir mi?”

Kaynak: Sözcü