Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Resmi Gazete’de yayımlandı: Iğdır Üniversitesinde yeni fakülte kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Iğdır Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

Iğdır‘ın ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda akademik faaliyetlerini sürdüren Iğdır Üniversitesi, sağlık konusunda önemli bir eksikliği giderecek olan Diş Hekimliği Fakültesini bünyesine kattı.

REKTÖR ALMA’DAN TEŞEKKÜR

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, uzun zamandır altyapı çalışmaları sürdürülen Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşu için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine destek vermeyi taahhüt eden Iğdırlı iş insanı Kimya Yüksek Mühendisi Cantürk Alagöz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Alma yaptığı açıklamada ayrıca, Iğdır Üniversitesinin sürekli gelişim ve kalkınma içinde olduğunu dile getirdi. Marka bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Alma, yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültesinin, başta Iğdır ve bölge olmak üzere tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

NİTELİKLİ ÖN LİSANS PROGRAMLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN KURULMASINA KATKI SAĞLADI

Hâlihazırda Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ ile ‘Diş Protez Teknolojileri’ programları, bir anlamda Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasına katkı sağladı.

Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesindeki nitelikli öğretim elemanlarının çokluğu, Diş Hekimliği Fakültesindeki iş ve işleyişlerin sürdürülmesi noktasında da önemli bir yer tutacak.

Kaynak: Iğdır Üniversitesi

İlgili Haber:  Iğdır Üniversitesi tanıtım filmi yayınlandı: Medeniyetler beşiğinden aydınlık yarınlara...