Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Mehmet Demir ağabeyin ardından

Baba dostu, Kars’ın, özelikle Kağızman’ın renkli siyasi siması Mehmet Demir Beyi maalesef kaybettik.

Kendisini çocukluğumdan itibaren tanırım. Rahmetli babamla samimi bir dostluğu vardı. Çekirdek ailesinin tüm fertleri ile çok yakın ve samimi bir irtibatım var.

Babası Hasan (Hesene Heci) amca bölgemizde tam bir destandı. İkramını almayan insanımız yoktur.

Mehmet abi, 1989 mahalli idareler seçimlerde Doğru Yol Partisi‘nden Kağızman il Genel Meclis üyesi adayı oldu.

O dönem 32 yaşında, oldukça gençti. Bölgede arabası olan nadir insanlardan birisiydi. Ticaretle uğraşıyordu, maddi durumu çok iyiydi.

89 seçimlerde iki destekçisi vardı ki ikisi de bölgede kadri kıymeti bilinen kanat önderleriydi.

Birisi merhum babası Hasan amca, ikincisi ise Dut köyümüzün muhtarı, ailemizin (MalaBeyri) lideri, dayım merhum Nebi Özbey‘di.

Mehmet abi ile birlikte ilçe ve köylerimizi ev ev gezdiler. Mehmet abi büyük bir başarı ile seçilmişti.

İkinci sıradaki arkadaşı, Hikmet Şimşek abi de seçilmişti. Mehmet abi 1989’dan 2019 yılına kadar hiç ara vermeden tam 30 yıl boyunca Kağızman İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi.

3 dönem Doğru Yol Partisi’nde, 3 dönem de AK Parti‘de bu görevi yaptı. Onun işini çok disiplinli yapması ve ciddi tutması, İl Genel Meclisi Üyeliğini oldukça cazip bir makam haline getirmişti.

Soldan sağa: Trafik polisi, babam merhum Ali Özbey, merhum Mehmet Demir abi, trafik polisi, merhum Kesko amca (Güvendik köyü muhtarı) Tarih: 1986.

Görev yaptığı dönemlerde genelde, İl Genel Meclisinde daimi üye olarak sadece Kağızman’a değil tüm Kars’ımıza hizmet etti.

Kapasitesi yaptığı hizmetleri kabul gördüğü için tekrar tekrar seçildi. Ayrıca bu uzun dönemde, merkezi Ankara’da bulunan İl Genel Meclisi Vakfı‘nda yönetim kurulu üyeliğini yürüttü.

Bu vakfın yönetimine Türkiye genelinde sadece 4 üye seçilebiliyor. Mehmet abi bu uzun süreçte Ankara Valisi yönetimindeki kurula hep seçildi.

Bu popülaritesi sadece Kars’ta değil tüm Türkiye’de söz konusuydu. Dile kolay tam 30 yıl…

Hizmetler konusunda ihmal edilmiş, yaşam koşulların çetin olduğu bir coğrafyadan bahsediyorum.

Bir çok köyümüzde insanlarımız hayvanların su içtiği göletlerdeki suyu kullanıyordu. Yol konusu başlı başına başka bir sorundu.

Sayısız hizmetleri oldu. Bu hizmetler karşısında insanlardan bir menfaat talep ettiğine hiç şahit olmadık. Hiç şüphesiz her insanın olduğu gibi Mehmet abinin de eksikleri, hataları olmuştur.

Allah başta Mehmet abiyi ve tüm vefat eden yakınlarımızı afiyle şereflendirsin İnşallah.

Mehmet Demir abi

Kovid-19 canlarımızı almaya devam ediyor. Mehmet abi de maalesef bu virüse yakalanması sonucu erken yaşta aramızdan ayrıldı.

Üzerimde de hakkı olan Mehmet abiye Allah‘tan gani gani rahmet, amcası ve kayınpederi Hacı Hüseyin amcaya, evlatlarına, kardeşlerine ve tüm Demir ailesine sabrı cemiller diliyorum.

İlgili Haber:  Atıf Özbey'den Mehmet Demir için taziye mesajı
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER