Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta kaç kişiye aşı yapıldı: İşte son veriler

Sağlık Bakanlığının son verilerine göre Kars’ta bugüne kadar 11 bin 265 kişi koronavirüs aşısı oldu. 

Sağlık Bakanlığının son verilerine

Sağlık Bakanlığının sitesinde yer alan ‘Türkiye Aşı Tablosu’na göre; 15 Şubat 2021 itibariyle Kars‘ta 11 bin 265 kişi koronavirüs aşısı oldu.

Böylece Kars, Doğu Anadolu Bölgesinde aşılamanın en çok yapıldığı illerden bir tanesi olurken, Ardahan‘da 4 bin 791, Iğdır‘da 6 bin 50, Ağrı‘da ise toplam 7 bin 912 kişiye aşı yapıldı.

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, son yaptığı açıklamada Türkiye genelinde olduğu gibi Kars‘ta da 65 ve yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına başlandığını duyurmuştu. Lazoğlu ayrıca, “65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri ve yakınları da aşılarını olabilecekler.” ifadelerini kullanmıştı.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak.

Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.