Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Türker Öksüz Kovid-19 aşısı yaptırdı: Kars’ta vaka sayısında son durum ne?

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ilk doz koronavirüs aşısını yaptırdı. Ardından bir basın açıklaması yapan Vali Öksüz, “Şehrimiz için %80’in üzerinde vakalarda azalma olduğunu söylemek mümkün. Şu an için entübe edilen ve yoğun bakımda olan hasta sayılarımızda, gerekse normal servislerimizde tedavi gören hasta sayısında rahatlamalarımız var.” ifadelerini kullandı.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi’ne giderek Kovid-19 aşısı yaptırdı.

Aşı uygulamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türker Öksüz, 2020 yılının tüm dünyayı etkisi altına alan çok önemli, çok fazla can kaybına yol açan bir salgınla geçirildiğini, 2021 yılı ile birlikte bu salgının alınan tedbirler ile birlikte geride bırakılmasını temenni ettiklerini söyledi.

“VAKALARDA YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE AZALMA OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN”

Kovid-19 salgınının çok sayıda kişinin hayatına mal olduğunu ve insanların psikolojilerini derinden etkilediğini belirten Öksüz, ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Birçok insanın hastanelerde tedavi olmasına, tedavi olurken de çok sıkıntılar çekmesine neden olan çok sıkıntılı bir hastalık ile karşı karşıya kaldık. Halen de hastalığın etkileri devam ediyor ama sevinerek belirtelim ki tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de vaka sayılarında ciddi bir azalma var. Ancak vaka azalması var diye rehavete kapılmamamız gerekiyor. Lütfen herkes, sorumlu bütün kurum ve kuruluşlarımızın aldıkları tedbirlerde en ufak bir gevşetmeye meydan vermeden gayretlerine devam etsinler. Sağlanan başarının kalıcı olması için Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, diğer kamu kuruluşlarımızın yöneticileri, herkes tedbirlere azami titizlik ile uygulamaya, uymaya devam etmelidir. Şehrimiz için %80’in üzerinde vakalarda azalma olduğunu söylemek mümkün. Şu an için çok şükür entübe edilen ve yoğun bakımda olan hasta sayılarımızda, gerekse normal servislerimizde tedavi gören hasta sayısında rahatlamalarımız var. Bunu kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin de bu yönde gayretli olacağını düşünüyorum.”

İlgili Haber:  Kars'ta kaç kişiye aşı yapıldı: İşte son veriler

KARS’TA AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Kars’taki aşılama çalışmalarına da değinen Vali Türker Öksüz, aşılama çalışmalarının sağlık merkezlerinde, hastanelerde, toplum sağlığı merkezleri ve aile hekimliklerinde devam ettiğini söyledi.

Aşı uygulama alanlarının belirlendiğini ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da aşı programı yapılacağını dile getiren Öksüz,  öncelikler dahilinde aşılama çalışmalarına başlanacağını, hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Aşı uygulamasına sağlık çalışanlarından başlandığını ifade eden Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Aşı uygulamasına 65 yaş, kronik rahatsızlığı olanlar ve diğer önceliklere göre devam edeceğiz. Huzur evlerimiz tabi önemli, yaşlı bakım merkezlerinde çalışanlar, oradaki kişiler öncelikler arasındadır. Daha sonra güvenlik görevlileri ve diğer görevliler olmak üzere aşılamaya devam edeceğiz.” dedi.