Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kademeli normalleşme başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Konuşmasında Mart ayı itibariyle kademeli normalleşme sürecine geçileceğini açıklayan Erdoğan, “İllerimizi düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Restoran, kafe ve kıraathaneler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın normalleşme sürecine yönelik açıklamaları şu şekilde;

  • Mart, aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır.
  • İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayırarak, Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.
  • İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.
  • Özellikle sağlık tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.
  • Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu da yine illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.
  • Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama  ve diğer ilgili kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz.
  • Burada önemli olan vaka sayısının azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli ve hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir.