Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ömer Vehbi Hatipoğlu’ndan flaş ‘çözüm süreci’ çıkışı: 5 sayfalık rapor hazırladım ama…

Eski Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, çözüm süreci döneminde 5 sayfalık ciddi bir rapor hazırladığını ancak raporunun dikkate alınmadığını belirterek, “PKK askere alım şubesi kurmuş, vergi dairesi kurmuş, mahkeme kurmuş insanları yargılıyor. Siz diyorsunuz ki çözüm süreci. Neyin çözüm süreci? Biz bunları dediğimiz için de ‘Ömer Bey’i dinlemeyin’ dediler. Ben sürece karşı değildim. Hepsi yapılsın ama muhatabı doğru seçin.” dedi.

Eski Diyarbakır Milletvekili Ömer

20-21. Dönem Refah ve Fazilet Partisi Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, Kanal 5‘te Atıf Özbey‘in ‘Siyaset Analizi’ programında çözüm sürecine yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çözüm süreci döneminde muhatabın yanlış seçildiğini dile getiren Hatipoğlu, o dönemde 5 sayfalık ciddi bir rapor hazırladığını ancak raporunun dikkate alınmadığını aktardı.

“İlk defa sizin programınızda bunu açıklıyorum” diyen Ömer Vehbi Hatipoğlu, ardından şu ifadeleri kullandı;

“O süreçte 5 sayfalık çok ciddi bir rapor yazdım. Devletin ilgilileri kimse onlara bunu verdim. Dedim ki bakın bunları yaparsanız PKK askere alım şubesi kurmuş, vergi dairesi kurmuş, mahkeme kurmuş insanları yargılıyor. Siz diyorsunuz ki çözüm süreci. Neyin çözüm süreci? Biz bunları dediğimiz için de ‘Ömer Bey’i dinlemeyin’ dediler. Ben sürece karşı değildim. Hepsi yapılsın ama muhatabı doğru seçin. Muhatap milletin kendisidir. Sen gidiyorsun İnsan Hakları Derneği adı altında kurulmuş HDP, PKK güdümlü 15-20 üyesi olan derneği dinliyorsun ama yüz binlerce takipçisi olan toplum öncülerini dinlemiyorsun. Manevi liderleri dinlemiyorsun.” 

Ömer Vehbi  Hatipoğlu’nun konuk olduğu ‘Siyaset Analizi’ programının tamamını buradan izleyebilirsiniz;