Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Liderlere ödülleri Ardahan’da verildi

Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan 2020 Şehir Ödülleri, 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında Ardahan Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Ardahan Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen organizasyonla sahiplerini buldu.

Türkiye’nin en prestijli ödülleri

İlk gün katılımcılarla akşam buluşmasının ardından Tarihi Kongre Binasında kahve ikramında bulunuldu.

Organizasyonun ikinci günü olan 23 Şubat günü ise Ardahan’ın işgalden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü kutlaması için tarihi Kongre Binası önünde tören yapıldı.

Törene Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, belediye başkanları, şehir profesyonelleri, yerel yönetim temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törenler daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti. Protokol ve törene katılanlar Ardahan’daki etkinliklerin ardından Çıldır’a gittiler.

Çıldır’da Kaymakamlık tarafından oluşturulan buz şehrini gezerek fotoğraf çektiren Vali Öner ve katılımcılar, daha sonra Çıldır Gölü’nü gezdiler.

Çıldır Gölü‘nde atlı kızakla gezinti yapan, Eskimolar gibi buz altından balık avlayan ve halk oyunları gösterini izleyen katılımcılar, daha sonra Şeytan Kalesini giderek burada hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Organizasyonun ödül töreni kısmı ise Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezinde yapıldı. Buradaki programda Türkiye Şehir Ödülüne layık görülen belediyeler, STK’lar ve akademisyenlerden oluşan katılımcılara ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Valisi Hüseyin Öner, “Kış en güzel yüzüyle, size Ardahan’dan gülümseyecek” temasıyla törenin serhat şehri Ardahan’da yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:

“Ülkemizin en prestijli ödülleri arasında kendisine haklı bir yer eden Şehir Ödülleri Türkiye, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri, Ardahan Valiliği, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi iş ortaklığı, Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi ve Serhat Kalkınma Ajansı iş birliği ile, ‘Kış en güzel yüzüyle, size Ardahan’dan gülümseyecek’ temasıyla Serhat şehrimiz Ardahan’da düzenleniyor. Türkiye Şehir Ödüllerinin, böylesine tarihi bir misyonu bulunan bir günde ve ilimizde takdim edilecek olmasının haklı gururunu yaşamaktayız.”

“GİTMEDİĞİNİZ, GÖRMEDİĞİNİZ YER SİZİN DEĞİLDİR”

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir de Şehir ödülleri organizasyonunun Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Mekanların şehir olabilmesi için buralara ruh katılması gerekiyor, kendilerinden bir şeyler vermesi gerekiyor. Bu anlamda şehirlerine ruh katan, değer katan insanların Ardahan’da bir araya gelmeleri bizim için büyük bir gururdur” dedi.

Gazetecilere verdiği röportajda Taşdemir, Ajans olarak bölgenin her yönüyle kalkınması için öncü olmaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bu organizasyona Serhat Kalkınma Ajansı da Valiliğimiz ve diğer kurumlarla birlikte ev sahipliği yapıyor. Sivil toplum, özel sektör ve kamunun koordinasyonunu sağlayıp bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına gayret gösteriyoruz. Bu organizasyon da bölgedeki kurumların işbirliği yaptığının göstergesidir. Bu organizasyon aynı zamanda Ardahan gibi nadide bir kenti Türkiye’ye ve dünyaya tanıtma olanağı sundu. Ardahan kaleler ve kuleler şehri, pek çok doğal güzelliğe sahip. Kentin doğal ürünleri, yöresel yemekleri bir başka güzel. Gelen konuklarımız bunları tatma olanağı buldu. ‘Gitmediğiniz, görmediğiniz yer sizin değildir’ sloganıyla Türkiye’nin pek çok yerinden gelen misafirleri Ardahan’da ağırlamaya çalıştık.”

Protokol konuşmalarının ardından 3 tema ve 27 kategoride başarılı bulunan kurumlara şehir ödülleri takdim edildi.

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir ile SERKA Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurullah Karaca organizasyona yaptıkları katkılardan, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Zafer Kalkınma Ajansı da sundukları projelerden dolayı ödül almaya hak kazandılar.

Organizasyonun üçüncü gününde ise Vali Öner ve katılımcılar, Yalnızçam Kayak Merkezini ziyaret ettiler. Katılımcılar, Yalnızçam Kayak Merkezinde kristal kar üzerinde kayak yapıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İlgili Haber:  Liderler 22-24 Şubat'ta Ardahan'da buluşuyor!