Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Şamil Ayrım: Hocalı Katliamı’nın sorumluları, bir an evvel uluslararası mahkemelerde yargılanmalı!

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Hocalı Katliamı’nın sorumluları Sarkisyan ve Koçaryanların halen yeni oyunlar içerisinde olduklarına dikkat çekerek, “Bu insanların bir an evvel uluslararası mahkemelerde yargılanarak cezalandırılmasını bekliyoruz.” dedi. 

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Ermeni kuvvetlerin 29 yıl önce Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaptığı katliamın yıldönümü nedeniyle önemli açıklamalar yaptı.

İlk olarak bir basın açıklaması yayımlayan Şamil Ayrım, Hocalı‘da yaşananların insanlık tarihinin en gaddar ve acımasız soykırımı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

“Ermeni güçlerinin, Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992’de gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamın üzerinden 29 yıl geçti. Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’yi suçlayan Ermenistan devlet yetkililerinin talimatları doğrultusunda Ermeni güçleri ve teröristleri Hocalı’da sivil, silahsız, çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapmadan resmi verilere göre 613 (106’sı kadın, 63’ü çocuk 70’den fazlası yaşlı olmak üzere) kişiyi vahşice ve hunharca katletmişlerdir. Kentte birkaç gün süren katliam, talan ve tecavüzler sonucu 487 kişi bölgeden yaralı olarak kurtulmuş, 1275 kişi ise esir alınmıştır.

“TAM BİR VAHŞET ÖRNEĞİ GÖSTERİLEREK…”

Katliamdan şans eseri kurtulanların anlattıkları yanında, şehit olanların naaşları üzerinde daha sonra yapılan incelemeler sonucu; sivil halkın bir kısmının kafa derilerinin tam bir vahşet örneği gösterilerek yüzüldüğü, gözlerinin oyulduğu ve organlarının kesildiği veya koparıldığı tespit edilmiştir.

“KATLİAMIN SORUMLULARININ YARGI ÖNÜNE HALEN ÇIKARIŞMAMIŞ OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

İnsanlık tarihinin en gaddar ve en acımasız katliamının bir tesadüfün neticesi olmayıp, aksine uzun sürelerden beri Ermeniler tarafından, Azerbaycan halkına karşı yürütülen planlı ve kararlı soykırım ve etnik temizlik siyasetinin bir eseri olduğu açıktır. Bu amansız ve vazgeçilmez sinsi siyaset, Ermeni diasporasının ve Ermeni lobilerinin her türlü destek, yardım ve kışkırtmalarıyla yıllar boyu sürdürülmüştür. Uluslararası kuruluşların bağlayıcı kararlarına rağmen, katliam sorumlularının yargı önüne halen çıkarılmamış olması da son derece düşündürücüdür.  Katliamın sorumlularının yargılanması için çabalarımız sürmektedir, sürecektir.

“ACIMASIZCA KATLEDİLEN 613 KARDEŞİMİZİ HİÇ UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Ermeni güçleri tarafından acımasızca katledilen 613 kardeşimizi hiç unutmadık ve unutturmayacağız. İnsanlık tarihinin en gaddar ve acımasız soykırımının 29. yıl dönümünde şehadete yürüyen kardeşlerimizi rahmetle yad ederken büyük bir hüznü ve matemi yüreğimizde çok derinden hissediyoruz. Bir kez daha Hocalı katliamını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

“SARKİSYAN VE KOÇARYANLAR HALEN YENİ OYUNLAR PEŞİNDE”

Öte yandan Şamil Ayrım, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında ise Hocalı Katliamı‘nın sorumluları olan Sarkisyan ve Koçaryanların yeni oyunlar içesinde olduklarına dikkat çekerek, bu isimlerin bir an önce uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kafkasya bölgesine huzur, barış ve istikrar gelmesi için Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında 10 Kasım‘da imzalanan anlaşmanın da titizlikle uygulanması gerektiğinin altını çizen Ayrım, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün Türkiye olarak 29 yıl önce hunharca katliama kurban giden Azerbaycan’ın Hocalı kentindeki kardeşlerimizi bir kez daha daha rahmetle andık. 44 günlük ‘Vatan Savaşı’ndan sonra Aliyev, ‘Hocalı’da katliam yapanlardan intikamını’ aldık dedi. Ancak son iki günde Ermenistan’daki gelişmelere baktığımız zaman katliamı yapan Sarkisyan’ın ve Koçaryanların halen yeni oyunlar içinde olduğunu görüyoruz. Bu insanların bir an evvel uluslararası mahkemelerde yargılanarak cezalandırılmasını bekliyoruz. O bakımdan Kafkaslarda huzur, barış ve istikrar yaşanması için Azerbaycan-Rusya ve Ermenistan’ın 10 Kasım’da imzaladıkları anlaşmanın titizlikle uygulanması son derece önemli.

“ERMENİSTAN DİASPORASI MAALESEF HASMANE TUTUMUNA DEVAM EDİYOR”

Bugün başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tepkilerini gösteren Devlet yetkililerimize, sivil toplum örgütlerimize, Azerbaycan vakıfları ve derneklerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ermenistan devleti Ermenistan diasporası maalesef hasmane tutumuna devam ediyor.
Bir taraftan sözde soykırımı körüklerken, diğer taraftan Büyük Ermenistan hayallerinden vazgeçmiyorlar.
Türkiye ve Azerbaycan bu güçlükleri aşacak imkanlara sahip, bölgede ne yaptığını bilen iki güçlü devlet… Bunun somut örneğini 44 günlük vatan savaşında gösterdiler. Hep söyledik uyurken uyanık olacağız.”