Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Siyasi parti liderlerinin ‘Necmettin Erbakan’ mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli siyasi parti liderleri, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 10. yıl dönümü nedeniyle anma mesajları yayımladılar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Editör: Ali Parim/ 27 Şubat 2011‘de solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle vefat eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan‘ın vefatının 10. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli siyasi parti liderleri tarafından anma mesajları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mücadeleyle geçen ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu genişletmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahirete irtihalinin 10. yılında rahmetle, hürmetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: ERBAKAN SİYASET, İLİM VE FİKİR ADAMI OLARAK ÇIĞIR AÇTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Erbakan‘ın dünyada siyaset, ilim ve fikir adamı olarak çığır açtığını aynı zamanda ahlakı, nezaketi ve üslubu ile geride kalanlara örnek bir yaşam bıraktığını vurguladı.

Karamollaoğlu‘nun mesajında şu ifadeler yer aldı;

Necmettin Erbakan şahsım için sadece bir lider değil aynı zamanda bir ağabey, bir dost, bir yol arkadaşıydı. Bugün böyle müstesna bir şahsiyetin ahirete irtihalinin 10. yıl dönümünün içerisindeyiz. Necmettin Erbakan yaşadığımız dünyada siyaset adamı olarak, ilim adamı olarak ve fikir adamı olarak çığır açtı. Yaşanabilir Türkiye idealini gerçekleştirmek ülkemizin ve tüm insanlığın saadetini tesis etmek için son nefesine kadar mücadele etti. Onun ‘Yaşanabilir Türkiye’ ideali kutuplaşan değil kucaklaşan, farklılıkların tehdit olarak değil zenginlik olarak görüldüğü, üstünlük ve kibrin değil kardeşliğin esas alındığı ve özgürlüklerin hakim olduğu bir Türkiye‘ydi. Ahlakı, nezaketi ve üslubu ile bizlere örnek bir yaşam bıraktı. Bugün bu sebeple dünyanın dört bir yanında milyonlar kendisini hayırla yad ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle muhterem Erbakan Hocamızı vefatının 10. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.”

MERAL AKŞENER: ERBAKAN, YAŞAMI BOYUNCA MİLLİ VE YERLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNİ KORUDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erbakan‘ın Türk siyasi tarihinde zarif üslubuyla hafızalarda yer edindiğine ve yaşamı boyunca milli ve yerli görüş çizgisini koruduğuna dikkat çekerek şu mesajı paylaştı;

Türk siyasi tarihimizde zarif üslubuyla hafızalarımızda yer edinen, Yaşamı boyunca millî ve yerli görüş çizgisini koruyan, Değerli insan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” 

ALİ BABACAN: PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN’I SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Twitter hesabından yayımladığı mesajında, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Babacan ayrıca, Saadet Partisi‘nin bugün (27 Şubat Cumartesi) düzenleyeceği Necmettin Erbakan‘ı anma programında bir konuşma yapacağını hatırlattı.

AHMET DAVUTOĞLU: İLİM VE SİYASETTE SELEFİM OLARAK ÖRNEK ALDIĞIM ERBAKAN HOCAMIZI RAHMETLE ANIYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Necmettin Erbakan‘ı ilim ve siyasette selefi olarak örnek aldığını vurgulayarak, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

“Bilgi ile inancı, millet adamlığı ile devlet nezaketini şahsiyetinde birleştiren, 54. Hükümetin Başbakanı, 28 Şubat direnişinin “Savunan Adamı”, ilimde ve siyasette selefim olarak örnek aldığım Necmettin Erbakan Hocamızı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum.”

SAADET PARTİSİ ANMA TÖRENİ DÜZENLEYECEK

Öte yandan Saadet Partisi bugün saat 19.30’da Meyra Palace Hotel’de Erbakan için anma töreni düzenleyecek.

‘Yaşanabilir Türkiye’ temasıyla Saadet Partisi tarafından düzenlenen anma töreni pandemi koşullarının gözetilmesi sebebiyle kısıtlı sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm siyasi parti liderlerinin davet edildiği anma programı, Saadet Partisi TV ve partinin YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak.