Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Settar Kaya’dan Ümit Özdağ’a flaş yanıt: HDP’yi AK Parti ve MHP’nin yanlış politikaları kazandırdı

İYİ Parti’nin 2019 yerel seçimlerindeki Kars Belediye Başkan adayı Settar Kaya’dan, “Meral Akşener, Kars’ta adayını çekmeyerek HDP’nin kazanmasının önünü açtı” diyen Ümit Özdağ’a zehir zemberek bir yanıt geldi. “Kars’ı HDP’ye Meral Akşener değil AKP ve MHP’nin yanlış politikaları kazandırdı” diyen Kaya, ayrıca o dönemde Atilla Kaya ile arasında geçen bir diyaloğu da paylaştı.

İYİ Parti’den istifa eden Ümit Özdağ’ın, ‘Meral Akşener, Kars’ta HDP’nin kazanmasının önünü açtı’ şeklindeki iddiasına, dönemin İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya’dan çok sert bir yanıt geldi.

Haber Değer‘de Ali Parim‘in sorularını yanıtlayan Settar Kaya, “Kars’ı HDP’ye Meral Akşener değil AKP ve MHP’nin yanlış politikaları kazandırdı.” dedi.

MHP‘nin Kars Belediyesini kazandığı dönemde şehirle ilgilenmediğini ve halkın bu nedenle MHP‘den nefret ettiğini dile getiren Kaya, AK Parti‘nin ise taktik uygulayarak adayını çekip HDP‘yi kazandırdığını ve ardından kayyumla Belediyeye el koyduğunu söyledi.

Settar Kaya, “Birisi kazandıktan sonra şehirle ilgilenmedi. Başarısız bir Belediye Başkanı Kars’ı batırdı. Halk nefret etti MHP’den. Diğeri de seçimlerde bir taktik uyguladı. MHP’nin de seçimi kazanmasının mümkün olmadığını biliyordu. Bu nedenle adayını çekip HDP’yi kazandırdı. Sonra da gidip Belediyeye el koydular. Olay bu kadar basit” dedi.

“ATİLLA KAYA İLE DURUMU DEĞERLENDİRDİK”

Öte yandan Settar Kaya, 2019 yerel seçimleri döneminde Meral Akşener ve MHP‘li Atilla Kaya ile arasında geçen bir diyaloğu da paylaştı.

Atilla Kaya‘nın Meral Akşener ile konuştuğunu ve ardından Kars’a geldiğini söyleyen Settar Kaya, “Genel Başkan kendisine söylemiş, ‘git Settar Kaya ile konuş. Durum nedir, bir değerlendirme yapın. Karar verelim, orada HDP kazanmasın’ gibi bir konuşma olmuş. Atilla Bey bana geldi, durumu değerlendirdik. Ben kendisine söyledim. Dedim ki ‘Atilla Başkan, biz burada seçimlerden çekildiğimizi ilan edersek HDP’nin oyu 4-5 bin daha artar. Zaten AKP ile MHP ittifak yaptıktan sonra bizim seçmen oraya doğru kaydı. Ama ben adaylıktan çekilirsem kutuplaşma daha da artar ve HDP’nin oyu artar. Atilla Başkanın da aklına yattı bu ve uygun gördü, konu orada kapandı.” diye konuştu.

“ÜMİT ÖZDAĞ SORUMSUZCA DAVRANIYOR”

Ayrıca Ümit Özdağ‘ın provakatörlük yaparak kendilerini töhmet altında bıraktığını dile getiren Settar Kaya, “Şehirde bizi hemşehrilerimizle karşı karşıya getirebilecek açıklamalar yaptığının farkında değil. Sorumsuzca davranıyor. Kendisini milliyetçi, vatansever, Kars’ı seven olarak lanse ediyor. Burada biz, yani İYİ Parti teşkilatı da vatan haini konumuna düşüyoruz. Settar Kaya’nın Kars’ta milliyetçilik, ülkücülük adına yaptığı mücadeleyi algılamaya Ümit Özdağ’ın kapasitesi yetmez.” şeklinde konuştu.

“ANKARA’DA OTURUP TELEVİZYON STÜDYOLARINDAN AHKAM KESMEK KOLAY”

Gelecekteki seçimlerde Ümit Özdağ‘a Kars‘tan aday olma çağrısında da bulunan Kaya, “Mademki Doğu ve Güney Doğu’yu bu kadar düşünüyor, kendisine teklif ediyorum; önümüzdeki seçimlerde buyursun gelsin Kars’tan aday olsun. Hangi partiden olursa olsun gece-gündüz onun kazanması için çalışacağıma namusum şerefim üzerine yemin ediyorum. Var mı cesareti?  Ankara’da oturup televizyon stüdyolarından Kars ile ilgili ahkâm kesmek kolay.” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: AKŞENER, KARS’TA HDP’NİN KAZANMASININ ÖNÜNÜ AÇTI

Ümit Özdağ, bugün kameraların karşısında geçerek İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklamış ve ‘Akşener, Kars’taki adayını çekip MHP‘ye destek vermeği için HDP kazandı’ şeklindeki iddiasını yinelemişti.

Özdağ açıklamasında şunları dile getirmişti;

31 Mart yerel seçimlerinin ertesinden İYİ Parti Genel Başkanlığı görevimden istifa ettim. İYİ Parti‘nin zarar görmemesi adına seçimler süresince sahaya çıkmadım ama istifamı da erteledim. İstifa etmemin en büyük nedeni 4 kez uyarmama rağmen ve bana yalan söyleyerek, arkamdan iş çevirerek İdris Naim Şahin‘in Ordu‘dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesiydi. İkinci istifa nedenim de Kars‘ta HDP‘nin seçimi kazanma ihtimaline rağmen Akşener‘in, İYİ Parti adayını geri çekmemesiydi. Sonuçta HDP Kars’ı Akşener‘in yanlış tutumundan, adayı çekmemesinden dolayı kazandı. O süreçte benimle Akşener, Akşener ile değişik yetkililer arasındaki görüşmelerin hepsi devlet kayıtlarında vardır. Bir gün ortaya çıkacaktır. Akşener, HDP‘nin Kars‘ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır. Bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel ötesi bir çözüm önüne konulmasına rağmen bunu reddetmiştir.”

AYHAN BİLGEN:İYİ PARTİ KARS’TA MHP’YE DESTEK VERDİ

Daha önce de bu iddiayı gündeme getiren Ümit Özdağ’ı, 2019 seçimlerinde HDP’den Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen de yalanlamıştı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bilgen, İYİ Parti’nin iç tartışmalarına taraf olmam ama Ümit Özdağ’ın Kars seçimleriyle ilgili bilgisi yanlış. Sadece partisinin 2018 Mv. seçiminde aldığı oy ile 2019 Belediye seçimindeki farka bakarsa İYİ Parti’nin MHP’ye destek verdiğini görecektir. Kars’ta bize seçimi kazandıran Ankara’daki siyasetçilerin masa başı hesaplarının Anadolu insanının ferasetiyle bozulmuş olmasıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haber:  Ümit Özdağ'ın başlattığı tartışmaya Ayhan Bilgen de katıldı: İYİ Parti Kars'ta MHP'ye destek verdi mi?

2019 YEREL SEÇİMİ KARS SONUÇLARI

Kars‘ta 31 Mart 2019 yerel seçimlerini 12 bin 192 oy ile HDP‘nin adayı Ayhan Bilgen kazanmıştı.

İkinci sırada ise 10 bin 954 oy ile MHP‘nin adayı Çetin Nazik yer almıştı.

İki parti arasındaki oy farkı bin 238‘di. İYİ Parti’nin aldığı toplam oy ise 920‘ydi.

İlgili Haber:  Ümit Özdağ'dan gündeme bomba gibi düşen Kars açıklaması: Genel Başkanı üç kez aradım
İlgili Haber:  Ümit Özdağ iddiasını yineledi: Ne yazık ki Kars'ı bundan dolayı HDP aldı
İlgili Haber:  Settar Kaya'dan açıklama geldi: Adaylıktan çekilmek için para mı talep etti?

DİĞER VİDEOLAR