Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KAI-FED Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım: Kadınlarımız için ne yapsak, ne söylesek yetersiz

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, “Yaşamları boyunca bulundukları şartlar ve koşullar ne olursa olsun her alanda fedakârca çalışan, eğiten, yetiştiren, emek harcayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, hayatımızı renklendiren, yaşamımızın her anını varlıklarıyla onurlandıran, kadınlarımız için ne yapsak ne söylesek yetersiz kalacaktır.” dedi.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAI-FED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım’ın mesajında şu ifadeler yer aldı;

“Yaşamları boyunca bulundukları şartlar ve koşullar ne olursa olsun her alanda fedakârca çalışan, eğiten, yetiştiren, emek harcayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, hayatımızı renklendiren, yaşamımızın her anını varlıklarıyla onurlandıran, kadınlarımız için ne yapsak ne söylesek yetersiz kalacaktır.

Evinde düzeni sağlayan, çocuklarına özveriyle annelik yapan, işyerinde çalışan, toplumda saygınlığı olan kadınlarımızın, ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu tartışılmaz bir gerçektir.

Kurtuluş Savaşımızda cepheye mermi taşıyan kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, siyasette ve diğer birçok alanda bilgi ve birikimleriyle erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur.

Atatürk’ün,Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez’ sözleri, Anadolu kadınının milli mücadelede gösterdiği gayretin ve emeğin ne derece önemli ve büyük olduğunu göstermektedir.

“SAĞLAM BİR GELECEĞİN TEMELİ, KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNDEN GEÇİYOR”

Sağlam bir geleceğin temelinin kadın-erkek eşitliğinden ve kadına hak ettiği değerin verilmesinden geçtiğini unutmamalıyız. Her şeyin en güzeline layık olan kadınlarımıza, şiddete maruz kalmadıkları, her alanda etkinliklerini, görünür ve güçlü olduklarını aktardıkları mutlu ve güzel bir gelecek diliyorum.

Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”