Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz açıkladı: Yüzde 63 seviyesine ulaşıldı!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 20 bin 261 kişiye birinci doz, 8 bin 583 kişiye ise ikinci doz aşının yapıldığı Kars’ta, hedef kitlenin yüzde 63’üne ulaşıldığını belirterek, “Aşılama çalışmalarımız 43 merkezde ve 18 mobil ekip ile birlikte devam ediyor. 85 yaş üstü ve evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımızı aşılamaya devam ediyoruz.” dedi.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ikinci doz koronavirüs aşısını yaptırdıktan sonra gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgını sürecinin henüz bitmediğini, aşılamanın başladığını, aşılama kapsamında hedeflenen kitlenin yüzde 63’ünün aşılandığını ifade eden Kars Valisi Öksüz, “Aşılama çalışmalarımız 43 merkezde ve 18 mobil ekip ile birlikte devam ediyor. 85 yaş üstü ve evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımızı aşılamaya devam ediyoruz. Şu an bu süreci noktalamamız, hastalığı yenmemiz bize bağlı.” diye konuştu.

“REHAVETE KAPILDIĞIMIZDA VAKALAR ARTIYOR”

Vatandaşlarımızın rehavete kapılması halinde vaka sayılarının arttığını vurgulayan Vali Öksüz, “Vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur: herkes aşı olsun, aşı olunmasa dahi mutlaka tedbirlerine devam etsin. Bu tedbirleri biliyoruz; maske, mesafe, temizlik dışında normal doğal hayatımızda, evimizde, çarşıda, pazarda, alışveriş merkezlerinde her yerde kurallara sıkı sıkıya riayet etmemiz lazım. Bu kurallara ve tedbirlere uyarsak inanıyorum kısa sürede bu salgını hep birlikte yenmiş olacağız. Ama ne zaman ki rehavete kapılıyorsak rakamlar yükseliyor. Biz il genelinde salgın denetim ekiplerimizle, diğer sağlık personellerimizle, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personelimizle, hepimiz elimizden geldiği sürece salgın sürecini ortadan kaldırmak için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“CENAZE VE TAZİYELERE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Cenaze ve taziye ziyaretlerine de dikkat çeken Öksüz, Kovid-19 kuralları ve alınan tedbirlere zaman zaman riayetsizlik oluyor. Özellikle cenazelere ve taziyelere dikkat çekmek istiyorum. Buralarda bulaş çok daha hızlı ve kolay yayılıyor. Onun için vatandaşlarımızdan isteğimiz toplu olarak bir araya gelmelere bir süre ara vermeleridir. Cenaze ve taziyeleri mutlaka belirlenen kurallara göre yapmaları, mümkün mertebe uzaktan taziye dileklerini iletmeleridir. İlimizde kafe, lokanta gibi topluma, umuma mahsus açık olan yerlerde  kısıtlamalar kalktı. Ama buralarda HES Kodu gibi, maske gibi kurallara uymazsak, insanlar maskelerini çıkarttıkları için bulaş riski yayılabilir. O nedenle buralarda da hem vatandaşlarımızın hem de işletme sahiplerinin dikkatli olması lazım. Bu dikkati gösterirsek, virüsü yeneriz. İnşallah da salgının sonuna doğru geldiğimizi düşünüyorum. Tabi ki Türkiye genelindeki rakamlara baktığımız da zaman bazı yükselmelere rastlıyoruz. Bu artışlar da tedbirlere riayetsizlikten kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

“RİSK HARİTASINDA MAVİYE İNMEMİZ GEREKİYOR”

Vali Öksüz bir gazetecinin, “Kars’ta 100.00’lik dilimde artan vaka sayıları devam ediyor mu?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“Vaka sayılarında genel artışlar var. Tüm Türkiye’deki artışa paralel olarak Kars’ta da vaka artışlarımız var ancak mevcut durumumuzu etkilemeyeceğini düşünüyorum. Ama bizim risk haritasında mavi renge yani düşük risk grubuna inmemiz lazım. Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya ve kurallara daha fazla uymaya devam ediyorum.” 

KARS’TA KAÇ KİŞİYE AŞI YAPILDI?

Sağlık Bakanlığı‘nın resmi sitesinde yer alan aşı haritasına göre; Kars‘ta bugüne kadar toplam 28 bin 844 kişiye aşı yapıldı.

Bunlardan 20 bin 261 kişi birinci doz aşısını olurken, 8 bin 583 kişiye ise ikinci doz aşı da yapıldı.