Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Iğdır tarımı kayısı kapama bahçeleri ile gelişiyor!

‘Iğdır tarımı kayısı kapama bahçeleri ile gelişiyor’ projesi kapsamında, çiftçilere 9 bin adet şalak kayısısı fidanı dağıtıldı.

'Iğdır tarımı kayısı kapama

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Iğdır tarımı kayısı Kapama bahçeleri ile gelişiyor’  projesi kapsamında, çiftçilere kayısı fidanı dağıttı.

Fidan dağıtım töreninde çiftçilerle bir araya gelen Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, bundan sonraki süreçte daha büyük ve kapsamlı projelerle çiftçilere destek vereceklerini belirterek şunları dile getirdi;

“Verimli topraklara sahip Doğunun incisi Iğdır‘ımızda tarımsal üretim ve hayvancılık alanında, verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla devlet olarak çiftçilerimize her türlü imkanı sunmaya hazırız. Çiftçilerimizin ve hayvan üreticilerimizin ihtiyaçları ve eksiklikleri noktasında taleplerinizi, tasarladığınız her türlü projeyi dinlemeye, görüşmeye ve çözüm odaklı çalışmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. İlimize has meşhur Iğdır kayısımızın kalite ve rekoltesini artırmak amacıyla 9 bin adet Şalak Kayısısı fidanını üreticilerimize dağıtıyoruz. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay ve Devlet Su İşleri Müdürü İzzet Turan’ın da hazır bulunduğu tören, çiftçilere fidan dikimi konusunda yapılan bilgilendirme ve kayısı fidanlarının dağıtımı ile sona erdi.

‘IĞDIR TARIMI KAYISI KAPAMA BAHÇELERİ İLE GELİŞİYOR’ PROJESİ

Proje kapsamında; Iğdır ve ilçelerinde 95 çiftçiye dağıtımı yapılarak 900 dekarlık alana dikilmesi planlanan 9 bin adet yerli çeşit Aprikoz (Şalak) Kayısısı fidanının, sertifikalı fidan olarak merkez ve ilçe çiftçilerine %60 hibe ile verilerek kapama kayısı bahçesi tesis edilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Iğdır Valiliği