Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz’den 18 Mart mesajı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Valisi ve Belediye

Vali Öksüz‘ün mesajında şu ifadeler yer aldı;

“Bugün, Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, 106. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

Çanakkale zaferi, vatanın ve milletin, bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş vatan evlatlarının, ilahi bir mücadele gücüdür. Bu zafer, yalnızca bir askeri başarı değil, izzet-i nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk Milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş destanıdır.

Çanakkale ruhu, milletimizin inancı, azmi ve kararlılığıyla hiçbir engel tanımayacağının, bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde her şartta zafere ulaşacağının müjdecisidir. Milli mücadele ruhumuzun ve kurtuluş savaşının meşalesi olan bu büyük zafer, bağımsızlık savaşı veren nice mazlum milletlere iyi bir örnek teşkil ettiği gibi daha büyük, daha güçlü ve lider bir Türkiye’nin inşası için bizlere de ilham vermektedir.

Dün olduğu gibi bugün de vatanımıza kasteden, vatanımızı ve milletimizi bölüp parçalamak isteyen terörist hareketlere karşı da aynı ruhla, aynı azim ve kararlılıkla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında milli mücadelemiz devam etmektedir.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik-beraberlik içinde verilen bu büyük mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Aziz milletimiz, dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez.’ dedirten atalarımızdan bizlere kalan mirastan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olacaktır. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakârlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi‘nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun…”