Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

Kars’ta ’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kars'ta '18 Mart Çanakkale Deniz

İlk olarak Kars Şehitliğinde düzenlenen törene; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve protokol üyeleri katıldı.

Şehitlik anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başlayan programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Vali Öksüz, şehitlik özel defterini imzaladı.

Tören; Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Vali Türker Öksüz ve diğer protokol üyelerinin şehit mezarlarını ziyaret edip karanfil bırakmalarıyla sona erdi.

Daha sonra ise Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kapsamında anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Çanakkale Zaferi’ni anlatan sinevizyon gösterisi, bir öğretmenin günün anlam ve önemi belirten konuşması, şiir dinletisi, Çanakkale destanı oratoryosu ve koro dinletisi ile sona erdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonundaki programının ardından da şehitler için Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

Kaynak: Kars Valiliği

İlgili Haber:  Kars Valisi Türker Öksüz'den 18 Mart mesajı