Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yunus Kılıç olası kabine değişikliğinde Tarım ve Orman Bakanı olabilir mi?

AK Parti’nin 24 Mart’taki Olağan Büyük Kongresi’nden önce kabinede değişiklikler olacağı konuşulurken, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın ismi de Tarım ve Orman Bakanlığı için geçmeye başladı. Peki Yunus Kılıç kabineye girebilir mi? İşte Haber Değer’in kulislerden topladığı son bilgiler…

AK Parti'nin 24 Mart'taki

AK Parti‘nin 24 Mart‘ta gerçekleştireceği 7. Olağan Büyük Kongre için geri sayım devam ederken, partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak yöneticilerin yanı sıra kabinede de bir takım değişiklikler olacağı beklentisi, kulisleri hareketlendirdi.

Hangi bakanın görevine devam edeceği hangi bakanın değiştirileceği konusunda da çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın üzerini çizdiği isimler arasında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin olduğu iddiası da kulislere yansıdı.

Olası bir değişiklikte Bakan Pakdemirli‘nin yerine ise özellikle mevcut Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç‘ın getirilmesi beklentisi ağırlık kazandı.

Yunus Kılıç, bu konudaki bilgi ve tecrübesinin yanı sıra özellikle son dönemde gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle oluşan olumsuz algıyla mücadele konusunda verdiği demeçlerle de dikkatleri üzerine çeken bir isim.

Ancak bilindiği üzere cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kabineye giren milletvekilinin TBMM üyeliği sona eriyor.

Dolayısıyla bu; Yunus Kılıç‘ın bakanlık görevine getirilmesi durumunda AK Parti‘nin Meclis‘teki bir koltuğunun eksilmesi anlamına geliyor.

Daha önce 5 milletvekilini istifa ettirip kabinede görevlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, bu sefer çok daha temkinli olacağı ve sayıyı son derece sınırlı tutacağı öne sürülüyor.

Bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı için Yunus Kılıç‘ın ismi öne çıksa da Meclis‘ten bir vekilin eksilecek olması, Kılıç‘ın Bakan olma ihtimalini zorlaştırıyor.

İlgili Haber:  Yunus Kılıç Meclis kürsüsünden yanıt verdi: Gıda fiyatları neden arttı?