Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’ndan açıklama: Kars’ta aşı programında yeni gruba geçildi!

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, 60 yaş üzeri vatandaşlar, eşleri ve bazı risk guruplarının aşı programına dahil edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kars İl Sağlık Müdürü

Tüm Türkiye‘de olduğu gibi Kars‘ta da 60 yaş üzeri vatandaşlar, eşleri ve bazı risk gruplarının aşılanmaya başlandığını dile getiren Uzm. Dr. Lazoğlu, şu ifadeleri kullandı;

“60 yaş üzeri vatandaşlarımız ve eşleri ayrıca risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı.

Vatandaşlarımız 182 MHRS hattını arayarak, MHRS mobil uygulama üzerinden veya e-nabız sistemini kullanarak aile hekimlerinden veya devlet hastanelerinden randevu oluşturarak aşı olabilirler.

En kısa sürede ve en hızlı şekilde çok riskli vatandaşımızı korunması ve aşılamalarının tamamlanması için mesai saatleri dışında ve hafta sonları tüm devlet hastanelerimden randevu alabilirler.”

Öte yandan Lazoğlu, aşılama programı devam ederken, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemlerin unutulmaması gerektiğini de vurguladı.

İlgili Haber:  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Yeni gruba geçiyoruz!

KARS’TA KAÇ AŞI YAPILDI?

Kars‘ta 28 Mart 2021 Pazar günü itibariyle toplam 37 bin 74 aşı yapıldı.

21 bin 461 kişiye birinci doz aşı yapılırken, 15 bin 613 kişinin ikinci doz aşıları da tamamlandı.