Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Adana’da kamyon ve otobüs dolandırıcılarından 40 milyon TL’lik vurgun!

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir çete, araç-alım satım işleri üzerinden onlarca vatandaşı dolandırarak, 40 milyon TL’nin üzerinde vurgun yaptı.

Adana‘nın Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar mahallesinde yaşadığı öne sürülen çetenin, özellikle kamyon ve otobüslere müşteri oldukları, araç sahiplerine karşılıksız çekler vererek araçları alıp parçaladıkları belirtildi.

Çetenin bu yolla onlarca kişiyi mağdur ettiği ve 40 milyon TL‘nin üzerinde gelir elde ettiği dile getirildi.

Çete mağdurlarının temsilcisi Yakup Bey, Kanal 5′e yaptığı açıklamada, bu yöntemle dolandırılan 30’dan fazla mağdurun, bir araya gelerek hukuk mücadelesi başlattığını söyledi.

Yakup Bey ardından sözlerine şöyle devam etti;

“3-4 kişi geldi. Bize 15 bin TL para verip, geri kalan kısmı da evrak ile ödeyerek makinelerimizi götürdüler. Yaklaşık 2 saat sonra bize verdikleri adresin doğru olmadığını öğrendik. O günden beri bu insanların peşindeyiz.

Benden bir gün önce de benzer şekilde bir tanıdığımı dolandırmışlar. O da mikser vermiş. Onun aracılığıyla ‘dolandırıcılık ifşa grubu’ diye bir grup tespit ettim.

Benim gibi kiminin 5 otobüsünü, kiminin 3 otobüsünü aynı böyle bir miktar peşin verip, gerisini çek ile ikna edip, kandırıp, parçalayıp satmışlar.

Çekin karşılığı olmadığı gibi öyle bir firmanın da gayri faal olduğunu anlıyoruz.

Şu anda rakamlar 40-50 trilyonu geçmiş durumda. Emniyet çaresiz. Şimdiye kadar Savcılıklara verdiğimiz dilekçeler hep takipsizlikle sonuçlandı.

“ÇEKİ NASIL ALIYORLAR?”

Kalp krizi geçiren, bypass olan arkadaşlarımız var. İnsanları böyle dolandıranlar maşa. Bu maşa kimin elinde? Bir vatandaş, tüccar, esnaf gidip çat diye çek alamaz. Bunlar pırasa gibi çek dağıtıyorlar. Çeki nasıl alıyorlar? Kime güvenecek millet?”

DİĞER VİDEOLAR