Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Turuncu kategoriye geçen Kars’ta hangi kısıtlamalar uygulanacak?

Son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle orta riskli iller kategorisinden yüksek riskli iller kategorisine geçen Kars’ta, pazar günleri sokağa çıkma yasağı geldi. Ayrıca iş yerlerinde aynı masada en fazla 2 kişinin oturmasına müsaade edileceği bildirildi.

Son günlerde artan koronavirüs

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi‘nde alınan yeni tedbir kararları ile ilgili, 81 il valiliğine ‘Koronavirüs Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi’ konulu genelge gönderdi.

Genelgede; risk gruplarına göre düzenlenen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının yeniden düzenlendiği bildirildi.

PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Genelgeye göre; Kars’ın da yer aldığı yüksek riskli (turuncu) kategorideki illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00 – Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

Ayrıca yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki yeme- içme yerleri ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerlerinde en fazla 2 kişinin aynı masada oturmasına izin verilecek.

İlgili Haber:  Kars Valisi Türker Öksüz uyardı: İşte vaka artışının en büyük nedeni!
İlgili Haber:  Kars'ta alarm zilleri çalmaya başladı: Bir köyden daha karantina haberi!