Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BioNTech aşısı Kars’ta da uygulanmaya başlandı: İl Sağlık Müdürü Lazoğlu’ndan açıklama

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu, Alman-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech aşısının Kars’ta da uygulanmaya başlandığını belirterek, aşı hakkı bulunan vatandaşların Sinovac veya BioNTech aşıları arasında tercih yapabileceklerini söyledi.

Kars İl Sağlık Müdürü

Sağlık Bakanlığı’nın, koronavirüs salgını ile mücadelede Alman-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech aşısını da devreye almasıyla birlikte vatandaşa aşı tercihi hakkı getirildi.

Bunun üzerine Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu, BioNTech aşısının Kars‘ta da uygulanmaya başlandığını ifade ederek şunları dile getirdi;

Covid-19 salgını mücadelesi kapsamında Türkiye‘de ve ilimizde başarılı şekilde yürütülen aşı çalışmalarına, BioNTech aşısı da dahil oldu.

Bu kapsamda bugün itibari ile sağlık bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğrultusunda aşı hakkı bulunan vatandaşlarımız 182 randevu hattını arayarak, MHRS mobil uygulama üzerinden veya e-nabız sisteminden Kars Harakani Devlet Hastanesine randevu oluştururken aşı seçeneği aşamasında Sinovac veya BioNTech aşısını tercih edebilirler.
Covid-19 salgını mücadelesinde aşılama çalışmamız tüm hızıyla devam ederken salgınla mücadele kurallarımız unutulmamalıdır.”