Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta Uludağ Elektrik Çağrı Merkezi’nin yeni binası hizmete açıldı

Limak Enerji Grubu bünyesindeki Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ’nin (UEDAŞ) Kars Çağrı Merkezi binası, bugün düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

Limak Enerji Grubu bünyesindeki

Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu da yer aldı.

Pandemi tedbirleri altında gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ülkenin doğusu ile batısı arasında köprü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları kaydetti;

“Bugün Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olan Kars’ta bulunmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Enerji dağıtım sektöründe faaliyet yürüten Uludağ Elektrik Dağıtım şirketimizin 2016 yılında devreye aldığımız Kars çağrı merkezini bugün yeni lokasyonunda hizmete açıyoruz.

Kars bizim için şirketimizin vitrini olma özelliğini taşıyor. Vatandaşımız enerji ile ilgili bize ulaşmak istediğinde onlara ilk karşılamayı bu şehirden gerçekleştiriyoruz. 

Tesisimizin ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor ve bu güzel günümüzde bizimle birlikte olduğunuz hepinize teşekkür ediyorum.”

VALİ ÖKSÜZ: KARS’TA ÇAĞRI MERKEZLERİNDE BİN 106 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, törende yaptığı konuşmada, çağrı merkezinin Kars‘ın istihdam kapasitesine önemli katkılar sunacağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

“Devletimizin, yatırımları aracılığıyla ilimizde yarattığı istihdama ek olarak özel sektörün yaratacağı istihdamı da çok önemli buluyoruz. Bu bağlamda; bugün hizmete sunulacak olan çağrı merkezimizin ilimizdeki istihdam kapasitesine katkıda bulunacak olmasını büyük memnuniyetle karşılıyoruz.  

Çağrı merkezleri açısından rakamlara baktığımızda; ilimizde faaliyet gösteren 4 firmanın olduğunu ve bu çağrı merkezlerinde 759’u kadın, 347’sinin erkek olmak üzere bin 106 kişinin istihdam edildiğini görüyoruz.

Bugüne kadar Çalışma ve İş-kur Müdürlüğümüzce çağrı merkezleri özelinde Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Programı kapsamında 252, İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında 79 olmak üzere toplam 331 kişiye eğitim verilmiş ve çağrı merkezlerimizde istihdam edilmiştir.

Gerek iş sağlığı ve güvenliği önlemleri gerekse sosyal donatılarıyla uygun bir ortamda hizmet verecek olan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. çağrı merkezimizde istihdam edilecek 200 kişinin 25-30 yaş aralığında ve büyük çoğunluğunun kadınlardan oluştuğunu bilmek bizleri mutlu etmiştir. Bu durumun, gençlerimizin ve kadınlarımızın işgücüne katılımı açısından oldukça sevindirici olduğunu belirtmek istiyorum.”

65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise 2016 yılında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak‘ın katılımıyla 300 kişiye iş istihdamı sağlayan CLK Enerji Kars Çağrı Merkezinin açıldığını hatırlatarak şunları kaydetti;

“4 yıl önce, Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın katılımıyla Kars’ta o gün 300 kişilik bir çağrı merkezi açıldı. Bugün görüyoruz ki tabiri caizse o çağrı merkezi doğurdu, ikinci bir çağrı merkezini oluşturdu.

Orada şu an 300 kişi çalışıyor ve yakın zamanda orası da 350 kişiye çıkacak. Nihat başkan, ‘Uludağ Elektriğin çağrı merkezi ihtiyacını geliştirerek Kars’ta daha iyi bir ortamda vermek istiyoruz’ dedi.

Bugün Nihat Özdemir Bey’in açtığı Uludağ Çağrı Merkeziyle birlikte Kars’ta 978 kişi çalışıyor. İnşallah kısa sürede aldığımız sözlerle bu alanda çalışan sayısı binin üzerine çıkacak.”

Kars’ın sınır bir şehir, serhat bir şehir olduğunu ifade eden TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise konuşmasında şunları dile getirdi;

“İnsanımız, nüfus artış oranımız her şeye rağmen yüksek, genç nüfusumuz fazla, dolayısıyla istihdama ihtiyacı olan, aldığı her kuruşun kıymetli olduğu bir memleket burası.

Tabi böyle şehirlerde biliyorsunuz ki, insanımızın bu talebi istihdam talebi hizmet sektörü ile karşılanmak durumunda. O yüzden gençlerimize ve kadınlarımıza iş sahası oluşturmak Kars’ta en çok zorlandığımız işlerin başında geliyor.

Devletimizin, hükümetimizin büyük yatırımlarını getiriyoruz, hükümetimizin ülkemize sağlamış olduğu gelişmelerin tamamından şehrimizi 19 yıldır ziyadesiyle yararlandırıyoruz.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile gerçekleştirilen açılışta, protokol üyeleri çağrı merkezini gezerek çalışanlarla sohbet etti.

Kaynak: Kars Valiliği