Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’taki STK’lardan 104 emekli amiralin bildirisine ortak tepki: Hodri meydan!

Kars’taki sivil toplum kuruluşları (STK), ortak basın açıklamasıyla 104 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi.

Kars'taki sivil toplum kuruluşları

Kars’taki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, 104 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan bildiriye tepki göstermek adına Kars Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi.

Toplantının ardından bir basın açıklaması yapılarak, darbeci zihniyetlere karşı “hodri meydan” denildi.

Bildiriyi imzalayan amiraller hakkında suç duyurusunda bulunulacağının da belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Güven ve istikrar dediğimiz bir ortamda yarasalar gibi bir gece vakti alelacele kaleme alınıp imzalandığı belli olan yarasa bildirisi ile Montrö Sözleşmesi bahane edilerek geçmişteki vesayet anlayışı ile yine milli irade hedef alınmış, milletimizin dini değerlerine saldırılmış, sopa gösterilerek geçmişteki darbeci zihniyet yine hortlamıştır.

“BU YARASA BİLDİRİSİ AYAKLARIMIZIN ALTINDADIR”

Şunu açıkça belirtmek isteriz ki güven ve istikrarımızı hedef alan, cuntacı kafa ile ele alınan ve millet iradesini hedefleyen bu yarasa bildirisi başta Şehit Ömer Halisdemir kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhunu sızlatmıştır.

Anlaşılan bu amirallerin ülke gerçeklerinden ve millet iradesinden haberdar olmadığıdır ve hala alması gereken çok dersler olduğunu bilmemektedirler.

Bu yarasa bildirisi, ayaklarımızın altındadır ve bu bildiriye imza atanlar hukuk nezdinde gerekli hesabı vermek zorundadır.

“MALUM ÇEVRELERİN HAZIMSIZLIĞI BUNDANDIR”

Devirleri kapanmış, dönemleri bitmiş ve milletin maşeri vicdanında hiç de iyi biçimde anılmayan bu çevreler ve destekçileri bilmelidir ki Montrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi üzerinden vurmaya çalıştıkları milli irade ve TSK üzerinden yöneltmeye çalıştıkları haince saldırılara artık kimse pirim vermiyor.

Çok şükür bugün milletinin derdiyle dertlenen milli irade temsilcileri ve yine milleti ile beraber olan ve onun değerlerini değeri olarak gören bir TSK mevcut. Malum çevrelerin hazımsızlığı bundandır.

“MİLLETİN SİNİR UÇLARINA BASAN AÇIKLAMALAR ARTIK BARDAĞI TAŞIRMIŞTIR”

Milletin makamları, mevkileri ve kurumları aslına dönmüştür.  Sicillerini iyi bildiğimiz bu kesimlerin milletin karşısına utanmadan, sıkılmadan, cüretkâr biçimde çıkmaları kabul edilemez.

Millete ve temsilcilerine tepeden bakarak ahkam kesmeleri, parmak sallayıcı bir tutumla gece yarıları bildiri yayımlamak suretiyle gölgeden bağırmaları ve milletin sinir uçlarına basan açıklamalar yapmaları artık bardağı taşırmıştır.

“NESLİ TÜKENMİŞ DİNOZORLARI, TARİH ÖNCESİ FOSİLLERİ YAKINDAN TANIYORUZ”

Bunu iyi bilsinler; Millet nasıl 15 Temmuz gecesi gereğini yapmışsa, darbe taraftarlarına karşı durulacağını dünya aleme nasıl göstermişse, yine aynı kararlılığı sergilemekten geri durmayacaktır. Bizler nesli tükenmiş dinozorları, tarih öncesi fosilleri yakından tanıyoruz.

Milletimizin tanıdığını da biliyoruz. Eski, eskide kaldı. Bizler yeni şeyler söyleyen, milleti anlayan taraftayız.

“HODRİ MEYDAN”

Millet iradesine karşı hala bunun gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünen varsa, onlara ve tüm uzantılara karşı buradan ilan ediyoruz: Hodri meydan!

Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden sivil toplum kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Dahili ve harici bütün bedhahlar, hainler ve onların her türlü uzantıları bilmeliler ki, biz gerektiğinde bin gider bir döneriz ama zaferle döneriz.

Geçmişte olduğu gibi bugün de gayri hukuki yollardan, demokrasiyi, hukuku ve millet iradesini hedef alan her türlü müdahalenin durmaya devam edecek ve Kars Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Başlatılan yasal sürecin takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İlgili Haber:  KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu'ndan 104 emekli amiralin bildirisine sert tepki!

NE OLDU?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop‘un “Bir Cumhurbaşkanı Montrö‘yü feshedebilir mi?” sorusuna “Teknik olarak evet” yanıtını vermesi ile Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı‘nın gittiği bir tarikat evinde sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili 104 emekli amiral, bir bildiri yayımladı.

Gece yarısı yayımlanan bildiri, darbe çağrışımı yapıldığı gerekçesiyle iktidar ve muhalefet kanadından yapılan sert açıklamalarla kınandı.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘104 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayımlanan bildiriyle ilgili re’sen soruşturma başlattı.

TEPKİ ÇEKEN BİLDİRİDE NE DENİYOR?

104 emekli amiralin imzasını taşıyan bildiride şu ifadeler yer alıyor;

“Yüce Türk Milletine,

Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır.

Türk Boğazları, dünyanın en önemli suyollarından biri olup, tarih boyunca çok uluslu antlaşmalara göre yönetilmiştir.

Bu antlaşmaların sonuncusu ve Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşması‘nı tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir.

Montrö, Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerin güvenliğinin temel belgesi olup Karadeniz’i barış denizi yapan sözleşmedir.

Montrö, Türkiye’nin herhangi bir savaşta, savaşan taraflardan birinin yanında istemeden savaşa girmesini önleyen bir sözleşmedir.

Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşı‘nda tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesi‘nin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.

Diğer taraftan; son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur.

TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir.

Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.

Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk‘ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz.

Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.

Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan’ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir.

Ülkemizin her köşesinde denizde, karada, havada, iç güvenlik bölgesinde ve sınır ötesinde fedakârca görev yapan, Mavi Vatandaki hak ve menfaatlerimizin korunması için Atatürk’ün gösterdiği yolda canla başla çalışan cefakâr Türk Denizcilerimizin yanındayız.

04 Nisan 2021

Deniz Şehitlerimizi anarak Saygıyla duyururuz.”

KATILAN EMEKLİ AMİRALLER

  1. E. Amiral Ergun MENGİ
  2. E. Amiral Alaettin SEVİM
  3. E. Amiral Nazif ÖZDAĞDEVİREN
  4. E. Amiral Işık BİREN
  5. E. Amiral Ahmet ŞENOL
  6. E. Amiral Hasan HOŞGİT
  7. E. Amiral Vedat ERSİN
  8. E. Amiral Metin AÇIMUZ
  9. E. Amiral Atilla KEZEK
  10. E. Amiral Nurhan KAHYAOĞLU
  11. E.Amiral Önder ÇELEBİ
  12. E.Amiral Metin POYRAZLAR
  13. E.Amiral Mücahit ŞİŞLİOĞLU
  14. E.Amiral Engin BAYKAL
  15. E.Amiral Hüseyin ÇİFTÇİ
  16. E.Amiral Atilla KIYAT
  17. E.Amiral Vehbi ALPMAN
  18. E.Amiral Celal PARLAKOĞLU
  19. E.Amiral Mustafa Ekmel ÖZDENGİL
  20. E.Amiral Serdar DÜLGER
  21. E.Amiral Abdullah METE
  22. E.Amiral Ertan DEMİRTAŞ
  23. E Amiral Orhun ÖZDEMİR
  24. E.Amiral Ersin GÜLER
  25. E.Amiral Nadir KINAY
  26. E.Amiral Hüseyin HOŞGİT
  27. E Amiral İlker GÜVEN
  28. E.Amiral Baha EREN
  29. E.Amiral Abdullah GAVREMOĞLU
  30. E.Amiral Şükrü BOZOĞLU
  31. E.Amiral Hakan ERCAN
  32. E.Amiral Mesut ÖZEL
  33. E.Amiral Taner EZGÜ
  34. E.Amiral İbrahim AKIN
  35. E.Amiral Ömer AKDAĞLI
  36. E.Amiral Mehmet OTUZBİROĞLU
  37. E.Amiral Taner BALKIŞ
  38. E.Amiral İzzet ARTUNÇ
  39. E.Amiral Hakan ERAYDIN
  40. E.Amiral Mehmet Ali ÇINAR
  41. E.Amiral Deniz DAĞLILAR
  42. E.Amiral Yalçın ERTUNA
  43. E.Amiral Türker ERTÜRK
  44. E.Amiral Aydın CANEL
  45. E.Amiral Sami ÖRGÜÇ
  46. E.Amiral Yalçın KAVUKÇUOĞLU
  47. E.Amiral Nazım ÇUBUKÇU
  48. E.Amiral Ahmet AKSOY
  49. E.Amiral Can ERENOĞLU
  50. E.Amiral Doğan HACİPOĞLU
  51. E.Amiral Abdullah AKGÜL
  52. E.Amiral Aziz ÖZTÜRK
  53. E.Amiral A.Serdar AKINSEL
  54. E.Amiral İlker GÜVEN
  55. E.Amiral Mustafa İPTEŞ
  56. E.Amiral Caner BENER
  57. E.Amiral Nejat BERKSUN
  58. E.Amiral Kadir SAĞDIÇ
  59. E.Amiral Tayfun TANSAN
  60. E.Amiral İskender YILDIRIM
  61. E.Amiral Ali Yüksel ÖNEL
  62. E.Amiral Uğur YİĞİT
  63. E.Amiral Mustafa ÖZBEY
  64. E.Amiral Cem GÜRDENİZ
  65. E.Amiral Bülent BOSTANOĞLU
  66. E.Amiral Murat BİLGEL
  67. E.Amiral Cengiz ALPÖZÜ
  68. E.Amiral Serdar Okan KIRÇİÇEK
  69. E.Amiral Tufan MİMİR
  70. E.Amiral Turgut TUFAN
  71. E.Amiral Turhan ÖZER
  72. E.Amiral Alper TEZEREN
  73. E.Amiral Mustafa ÜLTANUR
  74. E.Amiral Ruhsar SÜMER
  75. E.Amiral Cemal ÜREN
  76. E.Amiral Gündüz Alp DEMİRUS
  77. E.Amiral Deniz CORA
  78. E.Amiral Gürkan İNAN
  79. E.Amiral Atilla TONGUÇ
  80. E.Amiral Mustafa KARASABUN
  81. E.Amiral Erol YÜKSEL
  82. E.Amiral Özbek GÜRGÜN
  83. E.Amiral Bülent OLCAY
  84. E.Amiral Nejat GÜLDİKEN
  85. E.Amiral Turgay ERDAĞ
  86. E.Amiral İsmail TAYLAN
  87. E.Amiral Aydın GÜRÜL
  88. E.Amiral Raif NALDEMİR
  89. E.Amiral Numan ALANSAL
  90. E.Amiral Tanzar DİNÇER
  91. E.Amiral Erol ADAYENER
  92. E.Amiral Haluk Sayın
  93. E.Amiral Ferhat FERHANOĞLU
  94. E.Amiral Mehmet Ali ÖZGÜVEN
  95. E.Amiral Ali Sadi ÜNSAL
  96. E.Amiral Doğan DENİZMEN
  97. E.Amiral Taner AKKAYA
  98. E.Amiral Necati KURT
  99. E.Amiral Tayfun URAZ
  100. E.Amiral Engin HEPER
  101. E. Amiral Hayati Bilgiç
  102. E. Amiral Hasan Nihat DOĞAN
  103. E. Amiral Ömer Bayram ÇETİN
  104. E.Amiral Mithat Kemal ALGÜL