Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu uyardı: Kars’ta üçüncü dalga yaşanıyor!

Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, Kars’ta salgında üçüncü dalganın yaşandığını belirterek, “Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymasını, özellikle taziye ziyaretlerine dikkat edilmesini ve alınan tüm tedbirlere uyulmasını rica ediyoruz.” dedi.

Vali Vekili Mehmet Zahid

Kars İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu başkanlığında yapıldı.

Gazi Toplantı Salonunda gerçekleşen 2021 yılı ikinci toplantısının başlangıcında, Kovid-19 salgını masaya yatırıldı.

Salgının gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, son süreçte vaka sayılarının yükseldiğini ve Kars’ta üçüncü dalganın yaşandığını söyledi.

Vali Vekili Doğu, ardından şunları dile getirdi;

“İlk iki dalgada Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Sağlık Bakanlığımızın rehberliğinde, İçişleri Bakanlığımızın gönderdiği genelgeler çerçevesinde ve alınan tedbirlerle başarılı olduk.

Bu üçüncü dalgada da yine ilk ikisinde olduğu gibi dikkat etmemiz gerekiyor. Her bir insanımızın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek bu üçüncü dalgayı da Allah’ın izniyle atlatacağımız inancındayız.

Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymasını, özellikle taziye ziyaretlerine dikkat edilmesini ve alınan tüm tedbirlere uyulmasını rica ediyoruz.”

KARS ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER KATEGORİSİNE GİRER Mİ?

Bir gazetecinin “Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan vaka sayılarına göre Kars’ta son bir haftada vaka sayısı oranı iki katına çıktı. Mevcut yüksek riskli il (turuncu) kategorisinde bulunan Kars’ın çok yüksek riskli il (kırmızı) kategorisine geçme olasılığını nedir?” sorusuna ise Doğu şöyle yanıt verdi;

“Şu an tabi resmiyette bir açıklama yok. Malumunuz geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan kabinede belli süreler verildi. O hafta belki renk haritası açıklanacaktı, ‘biraz daha gözlemleme taraftarıyız’ dendi.

Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı veriler üzerinden yol haritamızı çiziyoruz. O yüzden resmi açıklamalara itibar etmek gerekiyor ama vaka sayımız son süreçte yükseldiğini bilmenizi isterim. Gelişmelerden kamuoyunu haberdar edeceğiz.” 

KARS’TAKİ YATIRIMLAR

Kars’ta yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, 17 yatırımcı kamu kurum ve kuruluşu tarafından İl Yatırım Takip Sistemi‘ne (İLYAS) dönemsel olarak girilen toplam 5.341.112,794 TL‘lik 10 sektörde 210 projenin bulunduğuna dikkat çekti.

Vali Vekili Doğu ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Bu projelerden 4 tanesi bitmiş, 105 tanesi devam etmekte, 25 tanesi ihale aşamasında, 76’sı henüz başlanmamıştır.

Kamu, kurum ve kuruluş bazında; DSİ 24. Bölge Müdürlüğünün 62, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 46, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğümüzün 28, Devlet Demir Yolları 4. Bölge Müdürlüğümüzün 14, Özel İdaremizin 12, Üniversitemizin 11, Sarıkamış Belediye Başkanlığının 11, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğümüzün 7, Kars Belediye Başkanlığının 4, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğün 2, Gençlik ve spor İl Müdürlüğünün 2, İl Sağlık Müdürlüğümüzün 2, Tarım Orman Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğünün 2, İl Afet Acil Müdürlüğümüz, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğümüz, Erzurum Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürlüğümüz ve TEİAŞ 15. Bölge Müdürlüğümüzün 1’er projesi bulunmaktadır.

Sektör bazında projelerin dağılımını ifade etmek gerekirse; tarımda 70, eğitimde 52, ulaştırma ve haberleşmede 43, imalatta 19, sağlıkta 6, turizm sektöründe 5, enerjide 2, konutta 1, diğer kamu hizmetleri ve sosyal tesisler noktasında 10, diğer kamu hizmetleri ve teşebbüsler noktasında 2 olmak üzere ifade edilmiştir.

İlçe bazında projelerin dağılımına baktığımızda; Kars merkezimize ait 75, Sarıkamış ilçemize ait 44, Kağızman ilçemize ait 20, Arpaçay ilçemize ait 14, Selim ilçemize ait 13, Digor ilçemize ait 11, Akyaka ilçemize ait 6, Susuz ilçemize ait 4 ve muhtelif ilçeler olmak üzere 23 projeden oluşmaktadır.” 

Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu’nun değerlendirmelerinin ardından yatırımcı kuruluşların yaptıkları sunumlar ile yatırımlar hakkında kurula bilgi verildi.

Kaynak: Kars Valiliği