Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars eski Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca tahliye edildi!

PKK/KCK’ya yönelik yürütülen terör soruşturması kapsamında şafak operasyonuyla gözaltına alınan ve ardından tutuklanan HDP’li eski Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca hakkında tahliye kararı verildi.

PKK/KCK'ya yönelik yürütülen terör

1 Ekim 2020 tarihinde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan gözaltına alınan, 8 Ekim‘de de hakkında tutuklama kararı verilen Kars eski Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca’nın, 3’üncü duruşması Kars 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Alaca, duruşmaya tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Mahkeme heyeti, Şevin Alaca‘yı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

TAHLİYE KARARI

Heyet, sanık hakkında isnat edilen suça ilişkin delillerin toplanmış olması, tutuklamanın bir tedbir oluşu, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olması dikkate alınarak, Alaca‘nın tahliyesine karar verdi.

Öte yandan Alaca‘nın yanı sıra aynı davadan yargılanan aralarında HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli‘nin de olduğu diğer 15 kişi de tahliye edildi.

Şevin Alaca, 1 Ekim 2020 tarihinde terör örgütü PKK/KCK‘ya yönelik soruşturma kapsamında şafak operasyonuyla gözaltına alınmış ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İlgili Haber:  Kars'ta şafak operasyonu! Şevin Alaca, Muazzez Çağrıtekinci, Cengiz Anlı ve çok sayıda HDP'li gözaltında
İlgili Haber:  PKK/KCK soruşturmasında tutuklanmıştı: Şevin Alaca hakkında flaş gelişme!

Kaynak: TELE 1