Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’dan o iddiaya sert yanıt: Mahalle dedikodusu!

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in gündeme getirdiği ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesine ilişkin iddianın, ‘tamamen hayal ürünü’ ve ‘mahalle dedikodusu’ olduğunu söyledi. Başkan Çalkın, “Yanlış ve teyit edilmemiş bir bilgiyi doğruymuş gibi basına açıklamak, bir milletvekiline yakışmayacak bir tutumdur. Esefle kınıyorum.” dedi. 

AK Parti Kars İl
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel‘in Susuz ve köylerinde gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında gündeme getirdiği, ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesinin, Vali Öksüz ile AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Kars’ta uygulanamadığı’ şeklindeki iddiaya, Kars Valiliğinin ardından Başkan Çalkın‘dan da yalanlama geldi.
Söz konusu iddianın ‘tamamen hayal ürünü’ ve ‘mahalle dedikodusu’ olduğunu ifade eden Çalkın,Müracaatlar sonucunda Tarım İl Müdürlüğü aracılığı ile belirlenen çiftçilerin, Ziraat Bankası finansmanı ile gerçekleştirilen projede koyun alımı; çiftçi ile koyun satıcıları arasında gerçekleştirilen ticaret ile sonuçlanmaktadır. Dolayısıyla satıcı ile çiftçi arasında herhangi bir kurum ve kuruluş aracılık etmemektedir. Hal böyle olunca; sürecin içerisinde hiçbir şekilde olmayan Vali ile İl Başkanının anlaşamayacağı bir durum da söz konusu değil ve iftiradır.” dedi.

“YALANLA SİYASET MAALESEF YÜRÜMÜYOR, YÜRÜMEYECEK”

İl Başkanı Adem Çalkın, CHP‘li Sertel‘in teyit edilmemiş bir bilgiyi gündeme getirmesini de eleştirerek, “Yanlış ve teyit edilmemiş bir bilgiyi doğruymuş gibi basına açıklamak, bir milletvekiline yakışmayacak bir tutumdur, esefle kınıyorum. Bilgi sahibi olmadan insanları yargılamak CHP zihniyetinde alışkanlık haline geldi. Yalanla siyaset maalesef yürümüyor, yürümeyecek.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çalkın’ın AK Parti Kars İl Başkanlığının sosyal medya hesaplarından yayımlanan açıklaması şöyle;

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın
“Birkaç gündür ilimizi ziyaret eden CHP heyetinin sözde çıkarması kendi iç hesaplaşmaları ve her zamanki CHP zihniyetinin tezahürü sonucu hezimete uğramıştır.
19 yıldır Kars şehrimizin inşa ve ihya süreci aralıksız sürdürülüyor. İl merkezi ve tüm ilçelerimizde, beldemizde ve köylerimizde gözle görülür bir değişim ve dönüşüm söz konusudur.
Hiç şüphe yoktur ki bu değişimin mimarı AK Parti‘dir.
CHP heyetinin havalimanı binasına ayak basar basmaz karşılarına çıkan Harakani Havalimanı ikinci pisti ve terminal binası, şehir merkezine geldikleri yollar, güzergahtaki kamu binaları ve şehirdeki hükümet yatırımlarının nasıl başarılı olduğuna kendileri şahit olmuşlardır.
Ancak taşıdıkları CHP ruhu, bunu görmezlikten gelmelerine sebep olmuştur.

“TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ, MAHALLE DEDİKODUSU”

İzmir Milletvekili Atila Sertel’in talihsiz bir açıklaması olmuştur.
‘Köylüler, projenin Kars’ta yapılmamış olmasını, Kars Valisi ile AK Parti İl Başkanı arasındaki hayvanların nereden alalım konusunda anlaşamadıkları için olduğunu ileri sürdü’ diye bir haber söz konusu olmuştur.
Tamamen hayal ürünü, mahalle dedikodusuna dayanan asılsız olan haber ve içeriği bizleri derinden üzmüştür.
Ziraat Bankası ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi kapsamında, çiftçilere Tarım İl Müdürlükleri aracılığıyla koyun sağlamaktadır.
Hazırlık ve araştırma süreçleri devam eden bu proje ilimizde henüz uygulanmamıştır.
Müracaatlar sonucunda Tarım İl Müdürlüğü aracılığı ile belirlenen çiftçilerin, Ziraat Bankası finansmanı ile gerçekleştirilen projede koyun alımı; çiftçi ile koyun satıcıları arasında gerçekleştirilen ticaret ile sonuçlanmaktadır. Dolayısıyla satıcı ile çiftçi arasında herhangi bir kurum ve kuruluş aracılık etmemektedir.
Hal böyle olunca; sürecin içerisinde hiç bir şekilde olmayan Vali ile İl Başkanının anlaşamayacağı bir durum da söz konusu değil ve iftiradır.

“YALANLA SİYASET MAALESEF YÜRÜMÜYOR, YÜRÜMEYECEK”

Kaldı ki her zaman ve ilimizi ilgilendiren her işte; Sayın Valimizin de, benim de amacımız ve gayretimiz her zaman hemşerilerimizin ve ilimiz çiftçisinin menfaatlerini korumak yönündedir.
Üzülerek söylüyorum ki ; yanlış ve teyit edilmemiş bir bilgiyi doğruymuş gibi basına açıklamak bir milletvekiline yakışmayacak bir tutumdur ve esefle kınıyorum.
Bilgi sahibi olmadan insanları yargılamak CHP zihniyetinde alışkanlık haline geldi. Yalanla siyaset maalesef yürümüyor, yürümeyecek.
Kimin ne iftira attığına bakmadan; 19 yıldır yaptığımız gibi Kars’ımızı daha da kalkındırmak İçin AK Parti Kars milletvekilleri ve teşkilatları olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”
İlgili Haber:  CHP Kars İl Başkanlığından AK Parti İl Başkanı Çalkın'a yanıt: İhya ve inşa süreci değil, tamamen ifşa süreci!

ATİLA SERTEL’İN GÜNDEME GETİRDİĞİ İDDİA

CHP İzmir Milletvekili Sertel, Ziraat Bankası’nın Valiliklerle birlikte hazırladığı ve bir süre önce hayata geçirdiği ‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ isimli projenin Ağrı, Erzurum, Erzincan ve Ardahan’da uygulandığı ancak Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle, Karslı çiftçilerin bu projeden yararlanamadığı söylentilerinin olduğunu ifade etmişti.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel
Sertel,Köylüler projenin Kars’ta yapılamamış olmasının nedeninin ‘Kars Valisi ile AK Parti Kars İl Başkanı arasında hayvanın nereden alınacağına dair yaşanan anlaşmazlık’ olduğunu söylüyor. Bunlar duyum olsa da Kars Valiliği bu projeyi imzalamadığı için Kars’ta hiçbir üretici 100 Koyun projesinden yararlanamadı. Benim buradan çağrım Kars’ta da bir an önce 7 yıl vadeli 100 koyun projesi onaylanmalı ve başlatılmalıdır. Bu uygulama hayata geçerse hem üretim artacak hem de köyden şehre göç azalacaktır.” demişti.

KARS VALİLİĞİNDEN YALANLAMA

CHP‘li Sertel‘in gündeme getirdiği iddialara, ilk yalanlama ise Kars Valiliğinden gelmişti.
Valiliğin açıklamasına şu ifadelere yer verilmişti.
“Bahse konu projenin Kars’ta uygulanmamış olmasının ‘Kars Valisi ile AK Parti Kars İl Başkanı arasında hayvanın nereden alınacağına dair yaşanan anlaşmazlık’ olduğu yönündeki iddialar, hayal ürünü olup kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

T.C. Ziraat Bankası’nca hazırlanan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi ile ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen teknik çalışmalar devam etmektedir.

Çiftçilerimizin bu projeden bölgemiz şartlarında en fazla verimi sağlayacağı ve en uygun şekilde yararlanacağı zamanda projenin uygulanmasına başlanacaktır.”

İlgili Haber:  Kars'ın o projeden yararlanamamasının nedeni Vali Öksüz ile Başkan Çalkın arasındaki anlaşmazlık mı?

‘KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR’ PROJESİ

2020 Eylül‘de hayata geçirilen söz konusu projeye, bugüne kadar 32 valilik protokol imzalayarak katıldı.

Hazırlıklarını tamamlayan 14 ilde kredi kullandırılmaya başlandı.

Ziraat Bankası ise projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla kredi kullandırıyor.

Bu kapsamda, damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi, yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullandırılabiliyor.

Projeden yararlanan her üretici 150 bin TL’ye kadar kredi kullanabiliyor ve bu kredi için öz kaynak aranmıyor.

Kredilerin teminatını ise krediyle alınan hayvanların rehni ve kefalet oluşturuyor.

Kullandırılacak kredilere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan faiz desteğiyle üreticilerin 100 bin TL’ye kadar olan kredilerinin faizi sıfıra kadar düşebiliyor.