Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta tartışmaların odağındaki yer ile ilgili flaş gelişme!

Bozuk yolları nedeniyle uzun süredir tartışmaların odağında olan Kars Organize Sanayi Bölgesinin, altyapı yenileme işinin ihale edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bozuk yolları nedeniyle uzun

Resmi Gazete‘deki karara göre; toplam 16.145.800 TL tutarındaki altyapı çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ve Kars Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığının sorumluluğu altında yürütülecek.

İhale ise ‘kapalı zarf teklif alma usulü‘ ile 29 Nisan 2021 tarihinde saat 10.00‘da gerçekleştirilecek.

İhaleyi alan firma, işi en geç 30 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlayıp teslim edecek.

Detaylı bilgi için tıklayın; 

BOZUK YOLLARI NEDENİYLE TARTIŞMALARIN ODAĞINDAYDI

Kars Organize Sanayi Bölgesi, bozuk yolları nedeniyle birçok kez gündeme gelmiş, şikayetler üzerine Kars Valiliğinden de bir açıklama yapılarak, yol yapım çalışmalarının  2021 yılı çalışma programına alındığı bildirilmişti.

Valilik‘ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

“Kars Organize Sanayi Bölgemizin 10 yoldan oluşan toplam 12 kilometrelik yol ağının asfalt kaplama olarak yapımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Altyapı Yol Uygulama Projeleri kapsamında 2021 yılı yatırım programına alınmıştır. 

12 kilometrelik yolun yaklaşık 4 kilometresi Küçük Sanayi Sitesinin etrafını çevreleyen ana caddelerdir.

Bu caddelerin asfalt kaplama işi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredisi ile Kars Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı sorumluluğu altında yapılacaktır.

Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki yaklaşık 4,5 kilometrelik iç yolların yapımı ise Belediye Başkanlığımızın 2021 yılı çalışma programı kapsamında planlanmış olup inşaat mevsiminin başlaması ile birlikte ivedi şekilde çalışmalara başlanacaktır.”