Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ahmet Arslan’dan ‘AK Parti Milletvekilleri Kars’ta sokağa çıkamıyor’ diyen CHP’li Öztunç’a yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un, “19 yıldır devleti yöneten AK Parti Hükümeti, Kars’ı unutmuş. Milletvekilleri Kars’ta sokağa çıkamıyor” şeklindeki sözlerine, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’dan yanıt geldi. Arslan, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak, AK Parti döneminde Kars’ta hayata geçirilen projelerden bahsetti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı

65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bugün TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak ‘Serhat Şehri Gazi Kars’ın Misyonu ve Vizyonu’ başlıklı bir konuşma yaptı.

Konuşmasına “19 yıldır AK Parti‘nin Kars’ta hiçbir şey yapmadığı, AK Parti milletvekillerinin de sokağa çıkamadığı yönünde beyanlar duydum” sözleriyle başlayan Ahmet Arslan, ardından 19 yılda hayata geçirilen projeleri şöyle anlattı;

“Sultan Alparslan‘ın 1064‘te Ani‘yi fethi ve 1072′de Türklerin Anadolu‘da yaptığı ilk cami olan Menuçehr‘i cami yapmasıyla birlikte Kars Türk yurdu olmuş, 1855‘te Ruslara karşı savaş kazanarak gazilik beratı ve madalyası almış, üç yıl vergiden ve askerlikten muaf olmuş, kırk bir yıl esaret altında kaldıktan sonra Anayasa‘sı da olan 1918’de Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti‘ni kurmuş, Kazım Karabekir komutasındaki ordumuzla birlikte 30 Ekim 1920′de kurtulmuş Kars şehri, on asırdır serhat şehri olması hasebiyle zaten başlı başına bir vizyon ortaya koyuyor, bir misyon ortaya koyuyor.

Bizlere düşen, bu misyona uygun olarak bir vizyon çerçevesinde Kars’ı geliştirmek.

“KARS’TA ET KOMBİNASI CHP-DOĞRU YOL PARTİLERİNİN KOALİSYON HÜKÜMETLERİNDE ÖZELLEŞTİRİLDİ”

AK Parti hükûmetlerinden önce Kars, ’50 milyara satılık şehir’ diye gazetelere manşet olmuştu.

O Kars ki bir et kombinası vardı, o da 1995 yılında CHP-Doğru Yol Partilerinin koalisyon hükûmetlerinde özelleştirildi ve ertesi gün yerleri satıldı, kesimhane kapandı.

Biz ne yapıyoruz? AK Parti hükûmetleriyle birlikte serhat konumundan yararlanan, uluslararası anlamda kavşak hâline gelen ve ortaya koyduğumuz vizyon çerçevesinde yatırım yapan bir Kars‘ı konuşuyoruz.

“346 KİLOMETRE BSK VAR”

Harakani Havalimanı 35 bin metrekare kapalı hava terminali, 3.500 metrelik pistiyle birlikte yılda 50 bin yolcuya hizmet ederken 500 bin yolcuya hizmet ediyor.

2011’de Karayolları Bölge Müdürlüğünü kurduk. 80 yılda 22 kilometre bölünmüş yolu 11 kat ilaveyle 259 kilometreye çıkardık. ‘BSK’ diye bir şey Kars’ta yoktu, 346 kilometre BSK var.

Ve Erzurum, Iğdır, Ağrı, Ardahan, Artvin bütün bu illerimize bölünmüş yollarla bağlanarak Gürcistan‘a, Ermenistan‘a, İran‘a, Nahçıvan‘a uluslararası ticaret hâline gelecek bir Kars‘ı komşu yapıyoruz.

İl merkezlerinde, ilçe merkezlerinde ana yollarımızın tamamını sıcak asfalt yaptığımız gibi, köy yollarımızda da 670 kilometre sıcak asfalt yaptık.

Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi, dünya projesi; Kars Lojistik Merkezi, dünya projesi…

“AK PARTİ’NİN DOKUNUŞLARIYLA DOĞU EKSPRESİ DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ”

Kars-Iğdır-Nahçıvan demir yolu ki inşallah onu da AK Parti yapmış olacak, altmış yıl sonra yenilenen demir yoluyla birlikte yeni demir yolu altyapısı, yeni trenleri, yeni garlarıyla Akyaka bölgesel treni hizmete girdi.

Yüz yıldır var ama AK Parti‘nin dokunuşlarıyla Doğu Ekspresi dünya markası hâline geldi.

Sadece internet, ulaştırma ve haberleşme altyapısında Kars‘a yapılan yatırım, aldığımız yatırım 6 milyar 639 milyon lira.

“TURİST SAYISINI 50 BİNDEN 500 BİNE ÇIKARDIK”

Ani Ören Yeri, Dünya Kültür Mirası Listesi‘ne AK Parti‘yle girdi.

Kars Kalesi, Kars Çayı, Harakani Külliyesi, Sarıkamış Kağızman Çıldır Gölü, tarihî birçok yapıyı restore ederek yılda 50 bin olan turist sayısını 500 bine çıkardık.

Tarım, orman, hayvancılık alanında… Kesimhaneyi bu sene bitiriyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesini bu sene bitiriyoruz.

Barajlara, sulamalara, arıtmalara ayırdığımız para bu alanda 1 milyar 600 milyon.

Çevre şehircilik alanında, kentsel dönüşüm ve toplu konut alanında 3.991 konut yaparak, 2 millet bahçesi yaparak, arıtma yaparak, İller Bankası desteğiyle sadece bu alanda 2,5 milyar destek aldık.

Sanayi ve enerji alanında Kars‘a, Sarıkamış‘a, Selim‘e, Kağızman‘a doğal gazla birlikte 850 milyon Türk liralık yatırım aldık.

Eğitim, gençlik, spor alanında yatırım ve destekler, 1,5 milyar lira; sosyal hizmet alanında on dokuz yılda aldığımız destek, 2,4 milyar Türk lirası.

“500 YATAKLI HASTANENİN TEMELİNİ BU SENE ATACAĞIZ”

4 hastane depreme dayanıksızdı, yıkıldı, yeni 8 hastane yapıldı, yüzde 93‘ü nitelikli yatak olmak üzere 803 yataklı yeni 8 hastanemiz var.

Bu da yetmez, bölgesel vizyonumuza uygun olarak yeni, 500 yataklı bir hastanenin inşallah, bu sene temelini atacağız.

2002‘de Kars‘ta 2 ambulans, şimdi 49 ambulans ve inşallah…

AK Parti‘yle birlikte Cumhurbaşkanımızın riyasetinde on sekiz yılda 14 milyar yatırım, 4 milyar 400 milyon destek olmak üzere 18 milyar 400 milyon yatırım almışız.

Allah, Cumhurbaşkanımızın da AK Parti‘nin de Cumhur İttifakının da eksikliğini vermesin.

“KARS’TA AMBULANS HELİKOPTERLE VE AMBULANS UÇAKLA HASTALAR BAŞKA YERLERE GİDEBİLİYOR”

2002’de Kars‘ta 34 uzman doktor var, bugün 353 uzman ve aile hekimi var. Hesabını siz yapın.

Sadece üniversite hastanesinde 150’ye yakın uzman, ihtisas sahibi doktor var; pratisyenleri saymadım.

Ambulansı söylemiştim, 2 ambulans varken bugün 49 ambulans var. O gün nasıldı?

Yakıtı kendi cebinden koyarsan ambulans seni götürür. Değerli arkadaşlar, bugün Kars‘ta ambulans helikopterle ve ambulans uçakla hastalar başka yerlere gidebiliyor.

Bir rakam daha, çok önemli, 2002 yılında hastaneye gelen her 100 hastanın 27’si başka şehre gidiyor. 27’si yani 63’ü yatıyorsa, 27’si başka şehirlere gidiyordu.

Şimdi yüzde 1‘in altında başka şehirlere giden hasta var ki herkes kabul eder, bazı ihtisaslarda her yerde branş açma şansınız yoktur, bunu özellikle söylemek isterim.

“BİNİN ÜZERİNDE GEÇNCİN ÇALIŞTIĞI ÇAĞRI MERKEZİ AÇTIK”

Kars‘ta binin üzerinde gencimizin hizmet aldığı, daha doğrusu çalıştığı çağrı merkezi açtık son dört yılda; binin üzerinde.

Kars esnafı bütün bu yatırımların yapılması, bu kadar turistin, bu kadar misafirin gelmesi, şehrin kalkınmasıyla birlikte kaşarını da daha çok değerlendiriyor, peynirini de daha çok değerlendiriyor, balını da daha çok değerlendiriyor, kazını da daha çok değerlendiriyor, oteli de çalışıyor, taksisi de çalışıyor.

Velhasılıkelam, sıcak parayla buluştu, tanıştı.

Pandemi döneminde dünyanın her yeri kavrulurken Türkiye ciddi bir mücadele veriyor ve örnek olacak şekilde başarılı bir mücadele veriyor.

Biz on dokuz yıldır AK Parti olarak hizmetler veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.”

ALİ ÖZTUNÇ NE DEMİŞTİ?

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 20 kişilik heyetle beraber Kars‘a bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Kars’a dair izlenimlerini şu sözlerle dile getirmişti;

“HÜKÜMET KARS’I UNUTMUŞ”

“Kars’ta her yere girdik. Herkesle görüştük. Peki ne gördük? Sahipsiz, öksüz unutulmuş bir Kars gördük.

Ankara Kars’ı bir başına bırakmış bunu gördük. 19 yıldır devleti yöneten AK Parti Hükümeti Kars’ı unutmuş.

Bir çivi çakmamışlar. Kars’ta yeni bir fabrika açılmamış. Organize Sanayi Bölgesi’nde yol yok.

Delik deşik. Hiçbir çevre düzenlemesi yok.

“KARS’TA HAYVAN İTHALATI YAPILIYOR”

Et ve süt kombinesi yok Kars’ta. Burası hayvancılığın başkenti ya! Et, süt kombinesi niye kurulmaz Kars’a!

Bugün Kars’a hayvan ithalatı yapılıyor. Tarım bitirilmiş.

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Sağlıkta şunu yaptık bunu yaptık’ dedi. Arkadaşlar Kars’ta doktor yok.

Kars doktora gitmek için Erzurum’a gidiyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan toprağı. Karslılar vergi veriyor, askere gidiyor ama Kars‘a hükümet sahip çıkmıyor. Kars’ın ilçeleri terkedilmiş.

“DOĞU EKSPRESİNİ NİYE DURDURDUNUZ?”

Doğu Ekspresi uygulaması başlamıştı. İnsanlar, Sarıkamış’a Çıldır Gölü’ne gidiyor tarihi yapıları ziyaret ediyorlardı.

Kars’ın ekonomisine katkı oluyordu. ‘Pandemi var Doğu Ekspresi duracak’ ey hükümet bu pandemi uçağı otobüsü durdurmuyor mu?

Tren daha güvenli. Doğu Ekspresi niye durdurdunuz, Kars’ın ekonomisine zarar verdiniz?

AKP MİLLETVEKİLLERİ KARS’TA SOKAĞA ÇIKAMIYOR

Esnaf bitmiş. Esnaf, ‘Artık 5 liraya kıyma almaya geliyor vatandaş’ diyor.

Sayın Cumhurbaşkanı’na göre esnafın, halkın durumu çok iyi. Ama açlık sefalet Kars’ta.

Sarayından konuşacağına Kars’a gelsin. Milletvekillerini göndersin. Milletvekilleri Kars’ta sokağa çıkamıyor.

Yarın Ankara’ya döneceğiz. Kars’la ilgili komisyon kurulması için TBMM’ne önerge vereceğiz. 17 Haziran’da da sayın Genel Başkanı’mızın Kars’a gelmesi planlanıyor.”