Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Karslı kadınlar, Kafkas halısını ilmek ilmek geleceğe aktaracak!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Belediyesinin geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdiği ‘Halı Dokuma Kursu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Öksüz, “Burada kadınlarımız el emeği, göz nuru eserler meydana getiriyorlar. Kafkas halısı, bizim geleneksel kültürel değerlerimizden birisidir. Unutulmasını istemiyoruz.” dedi.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, hem Kars‘ın önemli kültürel değerlerinden Kafkas halısının unutulmamasını sağlamak hem de kentte kadınlara istihdam olanağı yaratmak amacıyla açılan ‘Halı Dokuma Kursu’nu ziyaret etti.

Kars Belediyesinin İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği kursta, kursiyerlerden bilgi alan  Türker Öksüz, ardından bir açıklama yaparak şunları dile getirdi;

“8 KURSTA 228 TANE KURSİYERİMİZ VAR”

“Bugün belediyemiz bünyesinde açılan el sanatları kurslarını gezdik. Kursiyerlerimiz burada çok güzel ürünler meydana getiriyorlar.

Halı Dokuma, Folklorik Bebek Yapımı (Kafkas Bebek), Doğal Taş İşlemeciliği, Bağlama Eğitimi, Keman Eğitimi, Gitar Eğitimi, Çocuklar İçin Resim Sanatı Eğitimi, Uygulamalı Tiyatro olmak üzere 8 adet kursumuz şu an devam ediyor ve bu kurslarımızda 228 tane kursiyerimiz var.

“KAFKAS HALISININ UNUTULMASINI İSTEMİYORUZ”

Halı kursundaki 18 kursiyerimiz, özellikle Kafkas halısını canlandırmaya çalışıyor. Amacımız; bu kültürel zenginliğimizi unutulmadan, gelecek nesillere aktarmak.

Burada kadınlarımız el emeği, göz nuru eserler meydana getiriyorlar. Kafkas halısı, bizim geleneksel kültürel değerlerimizden birisidir. Unutulmasını istemiyoruz.

Onun için burada, bu kursu, belediyemiz bünyesinde açtık ve kursiyerlerimizin inşallah burada halı dokumayı daha da geliştirecekler.

“BU YOLLA İSTİHDAMI ARTTIRMAK AMACINDAYIZ”

Onlar da kendinden sonra geleceklere öğretecekler ve biz bu sanatı, bu güzel zenginliği korumuş olacağız, gelecek nesillere de aktarmış olacağız.

Kurslarımız devam edecek. Böylelikle şehrimizde insanlarımızı nitelikli hale getirmek istiyoruz. Bu yolla da istihdamı artırmak amacındayız.

Burada hocalarımız kursiyerlerimize bir gayret kursu veriyor ve onlarla yakından ilgileniyorlar. Böylelikle kurslarımızın şehrimizde bir hareket doğuracağına, kadınlarımızın özellikle burada üretici hale gelme yönünde önemli katkılar vereceğine inanıyorum.

Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah güzel eserler meydana getirecekler.”

HALI DOKUMA KURSU

Kars Belediyesi, ‘Halı Dokuma Kursu’nu geçtiğimiz günlerde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak açmıştı.

Belediye‘den yapılan açıklamada, 53 gün sürecek kurs sonunda 20 kadının meslek sahibi olmasının hedeflendiği aktarılmıştı.

Kaynak: Kars Valiliği, Kars Belediyesi