Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Aşıda sıra 55 yaş üstüne geldi: Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’ndan önemli açıklama!

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, 55 yaş üstü vatandaşların aşılama programına dahil edilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lazoğlu, sırası gelen vatandaşların iftar saatinden sonra saat 24.00’e kadar ve hafta sonları da aşı yaptırabileceklerini hatırlattı. 

Kars İl Sağlık Müdürü

Sağlık Bakanlığı tarafından kademeli olarak gerçekleştirilen aşılama sürecinde, sıra 55 yaş üstü vatandaşlara geldi.

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu da Kovid-19 salgını ile mücadelede en önemli silahın aşı olduğuna dikkat çekerek, sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Aşı programının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Lazoğlu, “Oluşturulan aşı takvimi doğrultusunda bir diğer önemli yaş aralığı olan 55 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına bugün başlamış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız 182 MHRS hattını arayarak, MHRS mobil uygulama üzerinden veya e-nabız sistemini kullanarak, aile hekimlerinden ve devlet hastanelerinden randevu oluşturarak aşı olabilirler.” dedi.

İFTARDAN SONRA VE HAFTA SONLARI DA AŞI OLUNABİLİYOR

Uzman Dr. Lazoğlu, aşılama programının iftar saatinden sonra saat 24.00’e kadar ve hafta sonları da devam ettiğini dile getirdi.

Lazoğlu son olarak, “Salgının devam etmekte olduğunu ve almamız gereken önlemleri unutmamalıyız.” dedi.

KARS’TA KAÇ AŞI YAPILDI?

Koronavirüs vaka oranının 100 binde 291,66‘ya çıktığı Kars‘ta, 20 Nisan 2021 Salı günü itibariyle toplam 52 bin 537 aşı yapıldı.

32 bin 274 kişiye birinci doz aşı yapılırken, 20 bin 263 kişinin ikinci doz aşıları da tamamlandı.